2020-2020 Ben 39+3 de doğurdum cnm Cuma günü gece saat 11 de lavaboya gittim peçeteye çamur renginde sümüksü bir şey geldi nişan oluyormuş o 🙃 böyle 10-15 dkda bir gelen adet sancısı gibi bir ağrı vardı belimde nişanı görür görmez hemen hastaneye gitmedik girdim yatağa yattım sadece sıcak su torbası koydum belime ama öyle kaynar değil ılıktı yani ağrılarımı hafifletsin diye sabah kalktım baktım biraz daha çok geldi nişandan ağırlarım yine ara ara vardı oturmadım evin içinde dolandım ortalığı topladım akşama doğru baktım ki artık kanamaya dönüyor doğum çantamı herşeyimi aldık gittik hastaneye nstye bağladılar bebek iyidi Açılmam sadece 1 cmdi suyum sızmaya başlamıştı artık. Yatışım yapıldı o gece öyle aman aman ağrım yoktu yine 10 dkda bir geliyordu sabah öğlen 12ye kadar iyidim sonra ağrılar yine 10 dkda bir geliyor ama şiddeti arttı belime de vurmaya başladı yakıyor karnını kasıklarını doğum ağrısı öyle bir ağrı belin karnın kasığın yanıyor sızlıyor gibi sonra odada turlamaya devam ediyordum saat ikiden sonra yürüyememeye başladım artık yatağa geçtim kadın geldi baktı açılmam 3 cm alttan fitil gibi birşey verdi saat üçte fitili verdi ağrılar beş dkda bir vurmaya başladı saat dörde kadar böyle ara ara çektim sonra yataktayken suyum patladı bacaklarımdan boşalıp gitti o sıra vücuduma bir rahatlama geldi su patladıktan sonra ağrılar beni bağırtmaya başladı.gelip baktılar 10 cm olmuş açılmam Ama şunu unutma cnm ağrıların gelsiğinde derin nefes alıp ver derin derin sancın kesilince yavaş nefes al sancı aralarında mutlaka dinlen cnm ıkınmada sana lazım olacak. Sonra artık baktım bebek bastırıyor o an zaten hemen çıkarıp rahatlamak istiyorsun derin nefes aldım başımı önüme eğdim arkaya doğru çenemi göğsüme dayadım olanca gücümle makat tarafıma doğru ıkındım yani kaka yapar gibi ama ıkınırken bağırma cnm eğer bağırırsan gücün boşa gidiyor. 15 dk içinde doğum yaptım hiç dikişim yok doğru ıkınman çok önemli cnm bazıları ıkınacam diye karnını şişiriyormuş bu da hem yırtığa sebep oluyor hemde bebeği sıkıştırıyormuş sancın gelince mutlaka derin nefes al ver sancı arasında dinlen ıkınmadan da tüm nefesini topla bastıır aşağı gitsin ☺️soğuk kanlı ol cnm sakin olmaya çalış hep dua et hepp ben her sancıda rabbi yessiri ve hz.yunus peygamberimizin duasını okudum Allah yardım ediyor İnan bana