Nurcann1 Sevgili anneler 31 haftadan beri bebeğim aşağıda Doğum kanalında yani başını vajinamın içinde hissedebiliyorum karnım aşağı düştü baya 38 haftaya girdik bugün Perşembe günü çatı muayenesinde 2 cm açıklık ve rahim ağzında silinme çıktı çatın da müsait bu açılma devam eder hafta sonu doğurmazsan Pazartesi tok karnına 9 da gel doğumunu başlatalım dedi doktorum suni sancıyla mı diye sordum ona bile gerek kalmaya bilir dedi kolay bi doğum olacak bebeğinin başını hissediyorum dedi çatı muayenesi sırasında 2 cm açıklıkla su gelmesi ve sancı olmadan beni çağırması kafamı karıştırdı yaşayan var mı böyle bir durumu ???
ags Nurcann1 yaşamadım üstte kalsın diye yazıyorum sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah az kalmış ☺️
Birhemsire_anne Nurcann1 aynı cümleleri bende duydum cankm dün muayane oldum 37+5 im bebek kanaldaydık 3 4 haftadır zaten dün muayanede 3 cm açıklık var dedi bebegin kilosu vs iyi ama suyum azalıyor o yüzden bu hafta dogurmam gerek plasentam yaşlnıyor doktor haftasonu dogurmazsan pzartesi gel ytışnı yapalım dedi bende istemiyorum suni sancı ama senin sancıların gelecek açıklık olur haftasonu bol yürü hareket yap hurma ye gel dedi pazartesiye 6 7 cm olsa cok iyi olur bende bugünden beri yürüyorum ev işi yapıyorum canım
Ozzzz Nurcann1 bugün aynısı bana dendi ama benim suyum azalmış ondan açıklığın artmazsa suni sancı veririz dedi
teletabi Nurcann1 canım benimde 38.haftamda 3 cm açıklığım %50 silinmem vardı %100 olunca çocuk doğuyomuş zaten🙈bebeğim kanaldaydı muayenede eliyle hissetti başı çok basıyo aşağı dedi. Yürü gel bakalım açılmana tekrar dediler 2 saat yürüdüm 4 cm olmuştu. 2 saat daha yürü dediler gittim hala 4 cm. Tekrar yürü dediler. Yürüdüm vee 6 cm rahim ağzım %70 silinmişti yatışım yapıldı. Suyum gelmemişti nişanım gelmişti 9 gün öncesinde. Sabahına doğurdum zaten suyumu doğum sırasında patlattılar benim doğum daha kolay oldu 6 tane dikişim var dışta. İçte hiç yok çok şükür. Dikişlerimde iyileşti sayılır 22 sinde doğum yaptım. Yani olabiliyor ben hiç sancısız gittim yürüyerek çök kalk yaparak sancımı getirttik ama yetersiz kaldı sancılarım doğum için o yüzden suni sancıdan destek aldık
Nurcann1 Birhemsire_anne aa lütfen haberleşelim 9 da yatışım yapılacak doğurursam yazıcam hemen buraya inşallah ikimiz de çok kolay doğururuz ya
Nurcann1 Ozzzz ben tekim bu konuda sanıyordum öyle kafam karışmıştı hayırlı kolay doğumlar inşallah hepimize
Nurcann1 teletabi çok sağolun bilgilendirdiğiniz için ben de yarın yürüyüş ve squat hareketleri yapacağım bugün hep gezindim evde eğildim doğruldum eşime izin vermedim bakkala bile kendim gittim inşallah açılmam devam eder
Birhemsire_anne Nurcann1 inşallah. canım bende bekliyorum açılma olmasnı evde me yapılacaksa yaptım ev temizligi yaptm sabHtan yürüyüş yaptm hurma yedim adaçayı içtim
Eylulikraninannesi Ben👋 36 da daha 3 cm açılmam vardı bebegim iriydi gün belirledik doktorum doğumu başlatmak için herşey normale uygundu belirledigim gunde 38-3 te zaten açılmam 5 cm olmuştu doktor suyumu patlatti biz muayanedenn hastaneye gdiene kadar 4 dakika uzaklıkta 7 cm oldu ben giyindim hemen doğum haneye aldılar suyu patlatinca kendi sancım geldi herşey 2 saat içinde oldu bitti kesisiz dikişsiz ve prenses doğum olmamasına rağmen prensesler gibi 🥰
Nurcann1 Eylulikraninannesi darısı cümle bekleyenlerin ve benim başıma inşallah sanırım bebek kanalda olunca ve açılma olunca doğum kolay oluyor bu pozitif bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim ❤️
DenizR Benim de 2 cm açıklığım var ama benim bugün 40 haftam doldu pazartesi 08.00de de ben yatış yapacağım hastaneye, suni sancıyla başlatılcakmış doğum, inşallah hepimiz için hayırlı sağlıklı doğumlar olur🙏🏻🌸
Nurcann1 DenizR aminnnnn mutlaka bu postun altına doğurduğumda yazacağım ne çok pazartesi annesi var 😊❤️
Nurcann1 Pnar12016 rahmin girişi çevresinden daha kalın oluyor çevresi bebek büyüdükçe inceliyor haliyle o kalınlığın incelmesine silinme de deniyor yani incelme oldukça açılma da hızlı ilerliyor bebeğin başı daha da aşağı geliyor rahat bir şekilde kalınlık olmadığından
Asslliisyhn Ben 36. Haftamdayım 2 cm açıklığım var bebeğin başı aşağıda ama henüz kanalda değil acaba doğum ne zaman olur merak ediyorum, acaba bilgisi olan var mı .. doktorum sadece bol bol yürüyüş yap dedi
Nurcann1 Asslliisyhn valla size birşey diyeyim illa olur diye bir beklenti yaratmayın ama lütfen doğumlarda bazen biz ne planlarsak planlayalım bebekler belirliyor doğum biçimini. Ben şahsen çevremdeki yaşlı ve terübeli diye düşündüğüm teyzeleri neneleri ve annemi dinleyerek taa 26. haftalarada başladım yürümeye bu 30. Haftaya kadar arttı yürüme sıklığım saatleri bulmaya başladı 31 de kanamam oldu bebek çok aşağıya inmiş ve her an gelebilir dendi bana sadece yürüyüş eğil doğrul kalk kendini sakınma dediler ve ben de yaptım ama maalesef erken yaptım… bu yüzden 4 hafta doğmasın diye yattım hep yani bence yürüyüş genellikle işe yatıyor yapabiliyorsanız kendinizi zorlamadan eğilin kalkın squat hareketleri gibi
Asslliisyhn Nurcann1 aslında ben biraz daha dursun hemen doğmasın istiyorum ama nasip tabii ki bakalım sağlıklı olsunda bebeğim önemli olan o ♥️
Nurcann1 Birhemsire_anne inşallah 5-6 cm ile gideriz hepimiz doğumumuza duam bu yönde olacak hepimiz için ❤️