Gizocan Merv3665 son dönemde usgde görülen önemsenir don adet tarihinin bi önemi yok artk bebeğin büyümüştür hızlı büyümüş olabilir. Panik olma zaten 37 sonraki oluşan açıklıklar sancı takipleri yapıp doğumun başlama döneminin artk dikkatle takip edilmesi gereken süreç. 38 de olsa 41 de olsa açklığın varsa suyun geldiyse bebek geliyor demektir 🥰sağlıkla gelsin
Merv3665 Gizocan sağol canım acikligim 3 cm nasıl olmuş bilmiyorum hissetmedim öyle evde bekliyorum carsambadan beri böyle acikligim da hep 3 cm
DamlaNur29 Merv3665 bende senin gbiyim 35+2 de gittim 3200 cıktı kilosu 2 hafta önde dedi ama erken doğurursun veya herhangi bişey demedi 39a gün verdi sezeryana haftayada randevum var nstye gircem kontrol falan benimde gecen hafta sancım cıkmıstı 25 dkda 3 kez doktorum acıklıga falan bişeye bakmadı valla bazı doktorlarıda anlamak zor gerçekten hep devletemi gittiniz siz
Merv3665 DamlaNur29 canım benim geçen 34du alttan baktı 4 kere 3 cmdi üç gün sonra özele gittik 3 cm ile kalmış acikligim ama diyorlar bebek çok büyümüş ama yinede normal dogum diyordu doktor
Merv3665 DamlaNur29 yok canım devlete özele unuversite hastanesine karişik gittim hepside haftasına uygun diyorlardı hep
blueberyy00 Merv3665 canim bebegin hizli gelismis olabilir son ayda zaten cok hizli buyurler bebeginin boyu kilosu doğum için normal yani her an gelebilir bebeğinin durumuna göre normal ama gelişimi tamam diye de suni vermek istemesi sacma nisanini suyunu bekle için rahat etsin
mls23 Merv3665 benimkide iri bebek ama senin acilman felan da varmis muhtemelen ondan dogumun erkene aliniyordur birde ne kadar kilolu olursa olsun yine hic yoktan sezeryan olursun ki oda 38 haftada oluyor diye biliyorum yanlis yonlendrmek istemem 😊
Merv3665 Melek-kaim-15 işte kontrollerde öyle çıkmadı ayrıntılı ultrason falan orda çıkmadı şimdi nasıl öyle oluyor anlamıyorum ayrıca adetimden önce test yaptirdim hamile değildim beta hcgme bakildi
Merv3665 hemsiresaliha işte daha önce böyle bir şey yoktu 3 hafta öncede gitmiştim kontrole fakat şimdi cıktı 3 haftada nasıl böyle olur diyorum bende doktor carsamba günü arelacele beni yatiriyordu epey korktum bide dogumhaneye yolladı orda sanci çekip bağıranlar valla bir anda böyle oldu çok korktum daha önce vajinismus gecirmistim
Merv3665 blueberyy00 korkuyorum zaten canım doktor beni tam korkttu dio başı çok büyük bu bebegin ne kadar iri
DamlaNur29 Merv3665 valla benimde senin gbi canım 2 hafta ileri gelişimi ama erken gelcegi anlamına gelmiyor ki bu neden korkuttu bu kadar seni anlamadım tek sıkıntı 40 41 haftayı beklersen kilolu olur ve normal doğum yapamazsın tek sıkıntılı tarafı bu olur
blueberyy00 Merv3665 korkutma binbir fizyoloji olay o orda gununu tamamlarsa doğacağı varsa 27. Haftada yine doğuyor yoksa 41. Haftasını bitirende oluyor bebegin sağlıklıysa son zamanlarda iki hafta geriden gelmesi veya önden gitmesi sıkıntı değil der her doktor senin doktorun biraz evhamlı heralde o doğru zamanda gelicek sana böyle düşün moralini yüksek tut
Merv3665 blueberyy00 sağol canım Allah razolsun çok korkuyorum bide sol böbreğinde büyüme var onun icin endiselenyrm doğumdan sonra bakilacakms bebege bide böyle diyorlar elimde değil stres yapyrm yaptkca sanci basiyor beni
blueberyy00 Merv3665 oyle bisy varsa bile ki Doktorun sanki biraz abartmayi seviyor gibi geldi bana kaldiki doğum anında hemen müdahale eder çocuk doktoru allahın izniyle bişey olmaz
Merv3665 blueberyy00 inşallah canım bakalım evet öyle korkuttu ki beni ailem vandaydi onlara söyledik apar topar geldiler
Merv3665 DamlaNur29 ama doktor erken doğacak diyor normalde ultrasonlarimda hep doğum tarihi olarak bebegin 26 eylül gibi geleceği dendi şimdi ise 5 eylül diyor
Seymass Merv3665 bazen döllenmenin üzerine bi adet daha görülebiliyor haliyle de bu tip zaman kaymaları yaşanabiliyor. Sizin de öyle olmuştur muhtemelen, ultrasonda görüneni baz alın çok kafa yormanıza gerek yokbence , hayırlı kolay doğumunuz olsun inşallah
Merv3665 Seymass hayir ilk ultrasonlarda hep dediğim tarihti ki 3 hafta önce bile oyleyken bi anda nasıl böyle olabiliyor ona sasiriyorum