Sonunda bende doğurdum kızlaar🥰 Dün sabah saat 6.30da yatışım vardı doktorumuz eğer bir hafta daha bekleyelim derseniz bekleriz, ama istemezseniz yatırır suni sancıyla başlatırız dedi, bende istemiyorum beklemek başlatalım dedim, dün sabah geldim yatışım yapıldı açılmam hiç yoktu, saat 8 gibi fitil yerleştirildi Allahıma bin şükür açılmam o kadar hızlı ilerledi kii, 12 gibi açılmam 5cm olmuştu Üstelik suniye gerek bile kalmamıştı kendi sancılarım başlamıştı çünkü, tabi bol bol yürüdüm ve odada sürekli plates topunda hareketler yaptım, epidural yanlısı değildim pek yani çok mecbur olmadıkça istemiyordum, taa kii saat 1-2 gibi sancıdan kopan belim ve kasıklarım, bebek baskısından kopan vajina ve makatım olana kadar… Hepsine birden dayanamadım epidural istedim yaptırdım ve o kadar rahatladım kii, saat 14.00 den sonra bebeğim çok fazla şekilde makatım ve vajinamda baskı yapmaya başladı, yani nasıl diyim o ana kadar olan sancılar beni öyle etkilememişti, ama o baskıyı tarif edemem. Gelip gidip açılmama bakıyorlardı hızla devam etti en son 14.30 da 8 cm falandı, tabi bu baskılar benim için resmen dayanılmaz hale gelmeye başlamıştı, büyük abdestim var ama yapamıyorum, sanki taş çıkacakmış gibi bir acı, saat 15.00 gibi falan 10 cm oldu açılmam tabi ben iyice bağırıyorum artık çünkü hem makatım hem vajina yırtılacak gibi acıyor, doğumhaneye aldılar başlıyoruz diye, girdim yattım o baskı hissi gelince nefesini tut ve ıkınabildiğin kadar uzun ıkın dedi ebe, baskı geldikçe nefesimi tuttum ve sesimi çıkarmadan sadece ıkındım, 3 defa ıkındım ve bebeğin saçları gözüküyor artık geliyor dediler doktoru çağırdılar doktorum geldi, aynı şekilde 3 kez de onda ıkındım ama var gücümle sesimi çıkarmadan ıkındım ki kendimi yormayayım kolay olsun diye, en son 3.ıkınmamda içimden bir şeyler kaydı gitti, bir baktım doktorun ellerinde duruyor minik kelebeğim, inanamadım ilk başta, bitti mi bu kadar mıydı dedim evet çok güzel ıkındın aferim bu kadar işte dedi, saat 15.00 de girdiğim doğumhanede 15.20de doğuverdi miniğim, sonra dikişlerim falan atıldı,bitince ayağa kalktım sedyeye oturmak için ama başım dönmüş bayılmışım hatırlamıyorum uyandığım da doktor falan başımdaydı, meyva suyu falan içirdiler sonra kendime geldim, şuan odamdayım Allaha şükür iyiyim dikişlerim de falan çok acı sızı yok bol bol yürüyorum, güzel kızım Esmam solunum sıkıntısından dolayı yenidoğan yoğunbakıma alındı, henüz bilgi vermiyorlar ama kendimi strese sokmamaya çalışıyorum sütüm etkilenmesin diye, bolca duanızı beklerim, Allah herkesin yavrusunu sağ salim sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin, bizim de doğjm hikayemiz bu canım anneler ❤️ Tek tavsiyem ağrım sancım var diyipte yatağa bağlı olmayan kızlar, eşimden Allah razı olsun beni sürekli gezdirdi hayır yatmak yok haydi kalk diye odanın içinde serviste sürekli yürüttü, sürekli plates topuna oturttu hareketler yaptırttı, beni bıraksalar epiduralden sonra falan yatmak istedim Bi 5-10 dakika yatakta kaldım ama o baskılar geldikçe yatakta ıkınmamda zorlaşıyordu, eşim hep kaldırdı ayakta karşıladı baskıları, plates topunda karşıla haydi diye diye son ana kadar hep hareketliydim, bolca hareket edin ❤️