Herkese merhaba,
Benimle aynı durumda olup normal doğum yapıp yapamayacağını araştıranlar için hikayemi yazmak istedim
2 sene önce açık şekilde(karın kesisi ile) yumurtalık kisti ameliyatı oldum Uzun süre bebek istediğimiz halde olmayınca tüp bebek yaptirdik çok şükür ilk seferde tuttu
Bu ameliyattan sonra bir daha normal doğum yapamayacağımi dusunuyordum. Bu konuyu çok araştırmış ama aynı durumda olan birilerini görmemiştim.20li haftalarda görüştüğüm bir doktorun karın kesisinin normal doğuma engel olmadığını söylemesiyle aydınlanma yaşadım☺️
Hamileliğim son haftalardaki mide ekşimesi dışında çok rahat geçti.
Önemli olan sağlıkla kucağımıza almak mantığı ile her iki doğuma da kendimi hazirladim
30lu haftalardan sonra düzenli yürüyüş yaptım(yarım saat kadar) evim asansörsuz ve 3.kat olduğu için her gün merdiven inip çıkmış da oldum.
36dan sonra squat yapmaya, pilates topunda kalça hareketi yapmaya başladım.
Aynı zamanda hurma yemeye de başladım (günde 1 le başlayıp 38den sonra bazen 3 bazen 5 tane yedim)
38de yapılan çatı muayesinde 1cm acikligimin olduğunu ve catimin müsait olduğunu öğrendim.Çatı muayenesinden sonra mukus şeklinde içinde pembe lekeler olan ara ara 3 gün süren akıntım oldu nişan olduğunu düşünsem de ebe nişan olmadığını söylediği için ciddiye almadım.
Her şey normal giderken bir arkadaşımin beni normal doğumda bebeğin oksijensiz kalması durumu olduğunu soyerek korkuttugu ve ısrarla sezeryanin daha güvenli olduğunu soyledigi için tüm motivasyonum gitmişti ve sezeryan için tarih belirledik 40 haftayı geçirmek istemediğimiz için 39+1 de sezeryan günü almistik bebeğim sezeryan gününden 1 gün önce gelerek bize sürpriz yaptı:))
Doğum olacağı günden bir gün once gündüz düzensiz adet olacağa yakın gelen agrilari hissettim ama yalancı sancıdir diye önemsemedim. Gece yine aynı ağrıların devam ettiğini görünce kasılma sayacı ile ağrıları takip ettim biraz düzensiz olsa da ortalama 6-7 dkda bir sancı giriyordu
Suyum ve kanamam gelmediği için bebek hareketlerini de hissettiğim için doktoruma haber vermedim. Sabah zaten kontrolüm vardi
Sabah doktoru aradım hemen kontrole gelmemi soyledi. Meğer o ağrılar doğum sancisiymis ve 4-5 cm acikligim oluşmuş bile. Hastaneye yatış işlemlerim yapılmasından sonra yapılan kontrolde 7-8cm açıklık olduğunu söylediler. Ancak işin ilginç yanı ben sancilari çok hafif hissediyordum. Doktor kendinden epidurallisin dedi😄 ağrı esigim oldukça yüksekmiş.
Bu açıklıkla suyum patlatıldı ben yine fena sancı gelecek diye beklerken sancinin dozu benim için aynıydı rahat şekilde yatmaya devam ediyordum ebe ve doktor bu halime çok sasiriyorlardi.
Açıklık ilerlesin diye yuruyus ve çömel kalk hareketleri yaptım. Tam açıklıkla dogumhaneye geldiğimde benim için en zor kisim başlamıştı. Ama bu da 15dakika anca sürmüştür. Doktoruma göre daha önce arkadaşımın beni korkutmasi yüzünden bu kısımda yeterince iyi olamadım. 3-4 ıkınma sonrası ebelerin karnıma bastirmasi ile bebeğim dünyaya geldi. Alttan kesi atıldığı için 4 dikişim var.
Tavsiyelerim;
*Düzenli yürüyüş ve merdiven inip çıkmak gerçekten faydalıymis
- Doğum işi ağrı esigiyle alakaliymis denemeden bilemezsiniz doğum şekli hiç onemli değil önemli olan sağlıkla kavuşmak bu yüzden siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz, bu süreçte başkasının sizi etkilemesine mümkün olduğunca izin vermeyin.
- Instagram da ebesevdiyeyoga adresinde paylaşılan hareketleri ve önerileri uygulamaya çalışın ben bunun da bana çok faydalı olduğunu düşünüyorum.(bu arada kendisi kaza geçirdiği için çok üzgünüm burdan geçmiş olsun dileklerimi de yazayım)
Sorularınız varsa alabilriim