Sehribann 29+6dayim. Doktorum iki hafta evvel squat ve yueuyus yap dedi ama baslamadim henuz. Sizce ne zaman baslamalyimi? Dogumu kolaylastirici hareketlere ne zaman baslamali ve hurma gibi dogumu kolaylastirici besinleri ne zaman tüketmeliyim?
Duygukocc Sehribann benim araştırdığıma göre squat hareketi bebek baş aşşağı döndüğünde başını kanala sokucak şekilde olduğunda yapılmaya başlıyor çümkü squat yaparken çömeliyoruz ve bacak karın kaslarımı sıkıyoruz buda bebeği aşşağa aşşağa itiyor 36. Haftadan itibaren yapılması öneriliyor bende 36yım bu haftaya kadar yürüyüş yapıyordum bebeğimde 28. Haftasa baş aşşağa dönmüştü artık kanala yerleşmiş bu hafta squatıda ekledim hurma içinde 36dan itibaren öneriliyor çünkü 36dan öncesi erken doğum sayılıyır
Deletedmom417 Sehribann 33 haftalik hamileyim hemşire yürüyüş squat merdiven in çık ama pilatesi 38.haftada başla başlamasanda olur dedi
Silay35 Sehribann 23’teyim 16’dan beri haftada birgün hamile yogasına katıldım Başından beri de hergün yürüyorum hiç yoksa 5 bin Adım atmaya çalışıyorum. Önünüzdeki hafta yogayı bırakıp pilatese başlamak istiyorum biraz da meraktan oluyor benimki😊
Mommy2b Sehribann spor konusunda bilgili değilim ancak bir diyetisyen olarak şunu uyguluyorum ve öneriyorum: hamileliğimin başından beri her gün 2-3 adet hurma tüketiyorum doğuma yaklaştıkça bu miktarı artıracağım. Rahim en başından beri büyüyor esniyor doğum sırasında kasılacak sonrasında toparlanacak hurmanın içeriğinin tüm bu süreçlerde faydalı olduğunu düşünüyorum miktarına dikkat ediyorum.
Sehribann Duygukocc bana cok erken dedi o zaman suquati. Ya minyon tipliyim boyum tam normal dogum yapma skalasinda. Az daha kisa olsam normal olmazmis sanirim. Acaba esnellik ve aciklik daha kolay olussun diye mi erken dedi bilemedim. Ne yapayim peki baslayayim mi bekleyeyim mi?
mervoss Duygukocc ben 30 dan beri hergün günde 3 tane hurma yiyorum suan 36+1 im Erken doğumumda olmadız yürüyüş de hep yapıyordum ama squat bilginiz için teşekkürler
Duygukocc Sehribann bana kalırsa yürüyüşü egzersizi arttır ama squata başlama çünkü dediğim gibi bebek baş aşşağı olup doğum kanalına yerleşmeye başlayınca squat yapılıyor squat yaparak bebeği aşşağa itmiş oluyoruz böylece açılmayı kolaylaştırıyoruz sen bu haftalarda yaparsan açılman zaten olmaz bebeğin başı orda değil itemezsin yani daha çok ağrı yaşarsın bence 30. Hafta oldukça erken
Mrs_veterinerius Sehribann normal doğum için boy skalası mi varmış 😳benimle paylaşabilir misin bu bilgiyi🤗
Alfabeta Ben 17. Haftadayım haftada iki üç gün yürüyorum ama arttırıcam inşallah. Haftada bir ikide evde hamile yogası yapıyorum genelde esneme hareketleri oluyor. İyi geliyor bana. Koronadan korkmasam yüzücem ama kapalı havuz oldugu için tırsıyorum
Sehribann Alfabeta javuz isi sikinti gercekten bir de idrar yolu enfeksiyonu acisindan da riskli. Yani denizde yuzdum ama havuza benim de cesaretim yok bir de tabi koronadan dolayi.
Papatya0605 Alfabeta bende 16+2 yiö o egzersizlerin adı nedir acaba nereden izleyerek yapıyorsunuz yada kullandığını uygulama falanmı var
Sehribann Silay35 heves etmistim ben de ama vakitsizlikten nasip.olmadi. Okulum bu yil sondu finallerim haziran sonuna dek surdu. Ancak bir aydir rahatim diyebilirim bayram telasesini ve kardesimin dugun hazieliklarini saymazsak. Ilerleyen haftalarda pilates dusunuyorum ben de. 😊
Sehribann Mrs_veterinerius benim boyum 152 cm. 150 cm altina durum elverirse catisi dar degilse vs. yapiliyormus ama yapmama ihtimali de var. Doktorun ongorusu ve hamilenin yapisina bagli karar veriliyor diye biliyorum.
Mrs_veterinerius Sehribann Sehribann Aaa ben 1.69 um inşalalh elverişli olur 🤲umarım normal olur Bilgi için teşekkür ederim 🤗
Papatya0605 Mommy2b bende yiyordum eşimin tarafı yeme doğum olue diye gözümü korkuttular halbuki alakası yok biliyoeum kızımda da yerdim aeve isteye hemde o halde devam edebilir yemeye değil mi:)
nuuu Sehribann kesinlikle yapın çok yararlı bende yapmıştım ama aradan yıllar geçmiş haftayı hatırlamıyorum
Alfabeta Papatya0605 neslihan iskitin youtube sayfasında trimesterlara özel hamilelik yogaları var. Ben ordan bakarak yapıyorum. Ama tabi önce doktora sorun yapabilir miyim diye ben doktordan onay alarak yaptım.