Selam,
sonunda ben de dogum hikayemi yaziyorum 😇
rahat bir hamileligim oldu. İlk aylar cok az sabahlari mide bulantim oldu, onun disinda asermem vs olmadi.
gelelim dogumun nasil basladigina, 38 de cati muayenesine gittim hic aciklik yoktu, bebek kanala girmemisti. 40+0 oldugumda doktor 41 i de bekleriz gelmezse dogumu baslatiriz demisti. 40+2 de aksam markete girmistik esimle 19.30 da orda degisik bi sanci girdi, ama son hafta ishal olmustum o yuzden gaz sancisi da olabilir dedim aldiris etmedim. Eve geldim sancilar devam etti. 22.30 a kadar sancilari evde cektim. Ben dizlerim halida dirseklerim koltukta karsiladim hep sancilari o sirada annem ve esim sirtima masaj yapti, ben cok faydasini gordum hafif dokunuslar cok rahatlatti. Bir de esinizden cok annenin faydasi oluyor bence. Daha once dogum yapmis birinin telkinleri daha iyi oluyo, bi bildikleri vardir diyosun uyguluyosun. Doktoru aradim sancilarim basladi vs dedim, doktor benle konusabildigine gore daha siklasmamis dedi, demesine kalmadan benim sancim tuttu esime verdim, o devam etti. Sonra tekrar aradi doktor konusamicak durumda oldugumu anlayinca hastaneye gecin orda takip edelim dedi. Sancilar sirasinda 3 kere dusa girdim sacimi yikamadan. Sonra artik hastaneye gittik. Nst alttan muayane derken 3 cm acilma varmis. Benim moral bozuldu biraz, o kdr sanci cektim evde 3 cm mi olmus diye 🙇🏻♀️ Sonra doktor geldi suyumu patlatti, dedi ki bebek kaka yapmis, kalp atislarini begenmezsem sezeryana alicam hemen. Ben orada da bi uzuldum normal dogum istiyordum basindan beri ama o sirada hicbir seyin kararini siz veremiyorsunuz. Doktor ne derse o oluyor, zaten sancilar muthis. Kalp atislari duzgun dedi 🙏 Tekrar muayene 5-6 cm olmus hizli ilerliyorsun dedi. Pilates topu getirtti onun uzerinde karşıladım sancilari, sonra dusa girmemi istedi ama dusta sicak su problemi oldu, alamadim dus. İki kere yuruttu 7 cm oldu acilma. Ben yururken son anda artik dayanamadim bi sanciya ve ikinma hissi de gelmeye baslaynca doktor dogumhaneye aldi. Bu sirada annem epidural falan dedi ama doktor sancilari cok guzel, hizli gidiyor buraya kadar cekti takmayalim epidural dedi Dogumhaneye kdr yuruyerek gittim.6 kattan 0. Kata asansorle vs. O benim acilmami iyice artirdi ve dogumhaneye girdikten 15 20 dk sonra kizim kucagimdaydi. 2800 dogdu kizim. Usg de 3200 cikmisti en son. Bunu dikkate alin derim usg ler her zaman dogru sonuc vermiyor ben 200 gr eksik olur en fazla demistim.
Depend asiri hayat kurtarici. 1 paket (9)hastane icin yeterli. Ben 2 paket almistim eve gelince de kullandim bitene kadar.
biz su an 10 gunluguz, 3.4 gunlerde gogus ucu acisi cok fena oluyo. Gumus kapak almamistim dogumdan once, ama acisina dayanamadigimdan silikon kapak aldirdim. Birkac gun kullandim sonra emdikce hafifledi sizlama, simdi hala var acisi ama emdikce azaliyor.
kac dikis oldu alttan doktor soylemedi ben de sormadim onemli de degil bence sayisi
summe sebile yesserah bunu dogum aninda okudum. Akliniza o an getirmesi zor ama konsantre olun ve dua edin. İse yariyor. Bebek isteyen herkese nasip at allahim diye de dua ettim.
11 de hastaneye girdim, 01.03 de kizim geldi.
sancilarin bi kismini evde cekmek onemli bence cunku hastanede o kdr rahat olamayabilirsiniz.
Yuruyus cok yapmadim, hatta son ay yapmadigim icin vicdan azabi duyduguman haftada bir olsun yuruyeyim diye zorladim kendimi. Pilates vs de yapmadim. Annem umreden gelirken fatma ana eli otu getirmis kac sene gecti uzerinden, annem duasini okumus bana da icirdi, dogum bitti ertesi gun aklima geldi anne cikardin dimi sudan dedim(rahim toplanmasi icin cikarmak lazimmis) yoo dedi, ama yaninda getirmis, cikar hemen dedim bi baktik meger hic acilmamis bile 😅 bayatladi herhalde kac senede 😬
cok uzuuun bir yazi oldu 😅aklima gelenler bunlar. Dogum tamamen konsantrasyon isi. Kendinize inanma ve teslimiyet isi. Olumsuz dusunurseniz olumsuz oluyor. Rahat ve akisinda bir hamileliginiz olur insallah. Sorular varsa cevaplarim.