Merhaba kızlar. Allah herkese doğum hikayesini yazmayı nasip etsin. Bende burda hamileyken cok doğum hikayesi okudum, acaba benimki nasıl olacak diye hep merak ettim. Ben bir kere boş gebelik geçirdim ve kürtaj oldum, daha sonra adet kanamalarım 1 ayı buluyordu ve doktora gittiğimde cok kistin var ameliyat olman gerekiyor dedi. 2 doktara daha gittim onlarda aynı şeyi söyleyince ameliyat olmaya karar verdim. Laparoskopi yani kapalı ameliyat olmayı istemiştim. Ameliyatım oldu, kendime geldiğimde felaket bir ağrı ile karşı karşıyaydım. Nedeni ise kapalı ameliyat yapılmış ama kistler çok yeri sardığı için açığa çevrilmiş, kistlerim bağırsaklarıma kadar yapışmış, ameliyat 5 saat sürmüş. Patolojiden sonra kistlerimin çikolata kisti olduğunu öğrendim, daha sonra rahim filmi çekildim ve kistlerin tüplerime zarar verdiğini öğrendim. 2. Bir ameliyat beni bekliyordu ve doktorlar kapalı yapamayacağını söylüyordu. 6 ay arayla 2. ameliyatım tekrar sezaryan kesisi şeklinde gerçekleşti. Benim için ameliyat, uyanma süreci travmaydı, çünkü içinizle oynuyorlar ister istemez acı yaşıyorsunuz. Ve çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ve çabalıyorsunuz. Ameliyatım kısa sürdü tüplerim sıvı dolmuş şişmiş, yumurtalıklarıma yapışmış ve alamamışlar, sıvıyı boşaltıp tüplerimi bağlamışlar. Şunu söylemeyi unuttum, tüplerimi bağlatmadan önce tüp bebek doktoru ile görüştüm ve tüp bebek tedavisine başladık, yumurtalarım büyütüldü sperm ile birleştirildi ve donduruldu. Yalnızca ameliyat olup iyileşip embriyo transfer aşamasına geçmek kaldı. Tamam ben iyi oldum ama psikolojim hiç iyi değildi, rüyalarımda bile ameliyat olduğumu görüyordum, kadın doğum doktorlarına muayne olduğumu görüyordum, psikolojim bitmişti. Çok doktora göründüm, alttan muayneler beni rahatsız ediyordu. Ki en son rahimde yara çıkmıştı, hep olumsuzluklar beni mi bulur diyordum. Neyse karar verdim transfer yaptıracaktım. Doktorum kanda hormon seviyelerime bakıyordu ve 2 ay üst üste transfere uygun olmadığımı söylüyordu, 3. ay bir iğne ile beni geçici menopoza soktu ve kanaman olunca gel dedi. 2 gün sonra kanamam olunca hemen randevu aldım doktorumdan ve kan tahlili derken hormonlarım transfere uygun çıktı. Doktorum ilaca başlattı ve 2 günde bir rahim kalınlaşmasına bakmak için çağırdı. Bu arada benden 3 yumurta toplanmıştı 3ü döllenmişti zamanı geldiğinde 3ünü de çözdürdüler, ben ama o kadar olumsuzluklar yaşadımki inanmıyorum bir şeyin rast gideceğine, transfer günü 1 embriyo hazırdı, diğerleri çözüldükten sonra hücrelere geç bölünmüş ama sonra benim isteğimle tekrar dondurdular. Transferden 10 gün önce progestan iğne kullanıyordum, popom çok ağrıyor moralim bozuk. Transfer oldu eve geldim 2 gün iş yeri tatil hafta sonuna denk geldiği için, evde dinlendim pazartesi hop iş başı, ama progestan iğneyi 3 ay kullanmam gerekiyormuş, öyle zordu ki artık yürüyemiyordum. Zaten tedavinin başarılı olacağına da inanmıyordum. Ama kan testinde hamile olduğumu öğrendim. 2 hafta sonra kalp atışlarını duydum. 5.haftadan beri lekelenmem vardı 10. hafta ağrıyla hastaneye yatışım yapıldı, kanama alanım düşük tehlikem vardı. 12.hafta ikili testte down sendrom orta riskli çıkmıştı, 21.hafta detaylıda plesanta aşağıda ve üzerinde bir sürü delikler olduğunu öğrendim. Ayrıca bebeğin şah damarı olması gereken yerde değilmiş. Ve lekelenme devam ediyordu. Kendime çok iyi ve sevdiğim bir doktor buldum. Doktoruma ne yapmam lazım kanamam var down sendrom orta, ve plesantam aşağıda dedim. Tabi delikleri ve bebeğin damarınıda unutmayalım. Burcu dedi ne yapacaksın aldıracak halin yok ya, %98 birşey olmayacak ama sen dikkatli ol dedi plesanta aşağıda, kanaman olabilir iğneye devam ayrıca ilacını da kullan dedi. Doğuma kadar evde dinlendim. Zaten pandemiye denk geldiğim için, bebeğimin eşyalarınıda hep internetten aldım. Kıyafetleri yıkayıp ütüledim, hep kokladım, Allahımm dedim üzerine giymeyi nasip et. Doğumum çok kolay oldu, başlıkta da söylediğim gibi spinal sezaryan oldum. Plesanta aşağıda olduğu için normal doğuma uygun değildim. 3.kere açılmak beni korkutuyordu ama 3 güne baya baya toparladım. 20 kilo almıştım 10 kiloyu 1 haftada verdim. Şimdi 10 kilo fazlam var. Onları dert etmeyin hanımlar. Kilolar veriliyor. Benim sütüm ilk 3 gün gelmedi. Daha sonra geldi ama ben çok stres yaptığım için kesildi gitti. Siz siz olun kesinlikle stres yapmayın. Şimdi kızım 42 günlük oldu bile. Nasibimde ona kavuşmak varmış. Allah herkese nasip etsin.
https://i.imgyukle.com/2020/08/26/uFa8UA.j
https://imgyukle.com/i/uFa8UApg
@HappyMom @adm sabitler misiniz.
Umarim fotoğraf yüklemeyi başarabilmişimdir.