Merhaba kızlar sonunda doğum hikayemi buraya yazmak bana da nasip oldu,o günler hiç gelmez sanıyordum cok şükür canım kızım yanımda uyuyor şuan.Bir düşük ve sonrasında 1 yıl kadar süren çaba sonunda hamile kaldım. Mide bulantılarım son aya kadar sürdü diyebilirim,prilam dr tek kurtarıcımdı onun sayesinde daha rahat atlattım bulantıları. İlk 3 ay diğer gebeliğimde oldugu gibi lekelenmelerle, ilaçlarla, korkuyla geçti.Sonrasında cok şükür sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Şimdi gelelim doğum hikayeme.
12 agustos günü 37+6 da bir enerjiyle kalktım, doğum yapmadan kışlık hazırlıklarımı yapayım dedim girdim mutfaga akşama kadar ayakta ter içinde çalıştım. Akşam üstü saat 17 gibi eşim işten geldi, oturuyorduk akşam yemeğini hazırlamaya kalkayım dedim oturdugum yerde birden bire pıt diye bir ses geldi ve su aktı. Aa ne oluyor altıma mı işiyorum dedim eşime sonra suyumun gelmiş olabileceği dank etti kafama, banyoya koştum şarıl şarıl akmaya basladı suyum.Eşim hemen panikle doktoru aradı hemen hastaneye gelin suyu geldiği için yatırmamız lazım enfeksiyon riskine karşı dedi. Bende niyeyse hep 41. Haftaları bulur dogurmam diye cok rahattım annem gelecekti memleketten ona da haftaya gel daha erken demiştim ama o an gelip çatmıştı. Neyse ben cok sakindim dusumu aldım hazılıgımı yaptım ama eşim panikle ordan oraya koşturuyordu söylediklerimi bile algılayamıyordu. Sonra hastaneye gittik yatısım yapıldı .Ertesi gün kontrolüm vardı çatı muayenem yapılacaktı normalde, kızım erkenci davrandı. Kontrol yaptılar normal doguma uygun oldugum ve 1 cm acıklıgım oldugu söylendi ama hiç sancım yoktu ve bebeğimin kalp atısları düzensiz cıktı nst de. Doktorumu aradılar ve doğumhanede gözetim altında tutulmam gerektiğini söyledi. Bense odamıza cıkıp eşimle olmak istiyordum dogumhanede yanımda kimse olmadan sancı cekmeyi hayal etmemiştim. Bu arada annemde apar topar yola cıktı memleketten 7 saatlik yoldan gelecekti. Bir süre sonra bebeğin kalp atısları düzelince ben odaya eşimin yanına cıkmak istedim hiç sancım yoktu ve ne kadar süreceği belli değildi,doktorum kabul etti. Saat 19 gibi Odaya cıkarken yine muayene ettiler 2 cm olmustu acıklıgım bir saat içinde ama bende hala sancı yoktu. Evden plates topunu getirmiştik hamileliğimde de sürekli yürüyüş ve plates yapmaya calısmıstım, odada da hiç yatmadım acılmam olsun diye hep yürüdüm ve plates topuyla calıstım gece yarısı 12 gibi on dk da bir sancılarım girmeye basladı nst ye bagladılar bebeğimin kalp atısları yine düzensizleşmişti ve doğumhaneye indirdiler riske alamayız doguma kadar burda kalman lazım dediler. Gece 12 den sonrası dogurana kadar dogumhanede bir basıma geçti bunu hiç beklememiştim ama bebeğimin sağlığı herseyden önemliydi. Gece 2 gibi sancılarım 5 dk da bire düştü ama çekilmeyecek gibi değildi sancı gidince dinlenmek için vakit oluyordu.Açıkcası ben adet oldugumda cok daha fazla sancı cekiyordum böyle giderse ne güzel zor değilmiş diye düşündüm.Bu arada acıklıgım 4-5 cm diye ilerliyordu.Bende sürekli ayetelkürsi,felak,nas,ihlas ve sümmessebile yeserrah okuyordum gercekten cok iyi geliyordu. Sancı aralarında uyumamı söyledi ebe çünkü cok yorulmuştum ve sabah 8 oldu acıklıgım 6-7 cm olmustu ondan sonra acıklıgı hızlandırmak için bir ara suni sancı taktılar işte ondan sonrası zorlamaya basladı. Yine sürekli yürüdüm ve plates topuyla egzersiz yaptım ve acıklıgım saat 11 gibi 8 cm e ulasınca artık sancılarım cok artmıştı ve Allahım yardım et demeye basladım. Artık zaman kavramım kaybolmustu ebeler sancım gelince çömelip ıkınmamı söylediler ama o sancı sırasında bunu yapmak bile çok zordu. Sonra bir ara çatala çık acıklıgına bakalım dediler ben daha dogurmama cok zaman var sanarken tamam bebeğin sacını görüyoruz 10 cm acılma olmus doktoru arayın dediler saat öğlen 12 olmustu. Bana da çatalın yanındaki demirlere tutunarak nefesimi vermeden ıkınmamı söylediler sancı gelince. Öncesinde nefes egzersizi ve ıkınma çalışmıstım ama inanın o anki sancıyla bir türlü yapamıyordum. Eğer ıkınamazsan bebeğin zarar görür 2-3 defa güçlü ıkınırsan kakan varmıs gibi hemen dogacak bebeğin dediler ama ben ıkınamıyordum bir türlü. Birde bana öyle anlatıldıgı gibi ıkınma hissi gelmedi hiç. Sonra doktorum geldi ondan sonra daha güçlü ıkındım bikaç defa ve doktorum kesik attı ve minnoşum kayıverdi.Kesik attıgını anladım ama hiç acı hissetmedim zaten cok küçük kesi atmıstı doktorum eğer düzgün ıkınabilseydim ona bile gerek kalmayacaktı çünkü bebeğim küçücüktü 2900 gr dı. Sonra bebeğimi göğsüme koydular hemen Hocam bebeğim cok küçük ama, bebeğim cok küçük ama deyip durdum o şokla. Ben daha ele avuca gelir bir bebek bekliyordum 😂 sonra bebeğimi alıp yanımda kontrollerini yaptılar benimde dikişlerim atıldı ve plasenta cıktı oda sanki ikinci bir dogum anı gibiydi benim için biraz karnıma bastırdılar cıkması için. Bebeğimi alıp yenidoğana götürdüler beni de hemen odama cıkardılar bu arada acılmam o kadar hızlı ilerlemişki annem ve eşime dogumhane kapısında beklemeyin daha 8 cm acıklıgı şimdi dogurmaz demişler onları odaya göndermişler ve ben ondan hemen sonra dogurmusum o telaşla aileme de haber vermemişler. Beni tekerlekli sandalyeyle çıkardılar dogumhaneden kimse yok kapıda yukarı odaya götürdüler annemle eşim beni görünce şok oldular doğurup doğuramadıgımı anlayamadılar göbeğime bakıyorlar,doguramadım o yüzden odaya getirdiler sonra sezeryana alacaklar filan sanmıslar 😂 Sonra eşim saydırmıs ordakilere nasıl haber vermezsiniz eşimi yalnız başına getirirsiniz diye. Sonra minnoşumu odaya getirdiler gözyaşları sel 😁Velhasıl 12 agustos öğle 12.10 da uzun ama kolay bir dogumla 38+0 da 2900 gr olarak dünyaya geldi minicik kızım. Allah hepinize sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin dogum anında herkese dua ettim. Doğum sonrası süreç daha zor oldu benim için kan uyusmazlıgından dolayı ilk günden sarılık oldu kızım hastanede yattı 1 gün ayrı kaldık suan 14 günlük hala devam ediyo sarılıgı bol bol emzirmeye calısıyorum dua edin atlatsın biran önce. Hakkınızı helal edin biraz uzun oldu ama ben seviyordum uzun hikayeleri dinlemeyi inşallah Allah sizlere de kolay doğumlar nasip eder.