Selamun aleyküm canlar 🤩💁♀️
Upuzuuuunn, sağlık sıkıntılı ama muuuusmutluuuu bir doğum hikayesi ile karşınızdayım😍
Çook şükür bizde kavuştuk kızçemle 🤩 darısı tüm bekleyen isteyen kardeşlerimin başına 😍
Bizim maceramız memleketteyken 24 Kasım gecesi acillik olup hamile olduğumu babamla birlikte öğrenmemle başladı 🤭 eşime ertesi günü söyledim memlekete beni almaya geldiğinde ve heyecan başladı elhamdülillah 😍 12. Haftada kıza benzediğini öğrendik prensesimizin ve 16da kesinleşti 😍 peşine beyninde kist olduğunu öğrendik ayrıntılı usg ye erkenden girdik çok şükür 20. Haftada geçti 😊 20 haftalıkken korona çıkınca 29. Haftaya kadar doktora gidemedik 🤷♀️ çok ağır bir hamilelik geçirmedim rahattı 14 kg aldım toplamda..
🌺Vee doğuuuumm👶🏻💕 Doğuma yönelik hiç bir belirtim yoktu kızım çok yukarıda idi ve 27 temmuz ptesi 40 haftam doluyordu.. Doktorum riske atmayacağını 40+1 bile beklemeyeceğini söyledi hepatit b taşıyıcısı olduğum için son sezeryan olarak anlaştık ve 4e randevu aldık. Gecesi 3 gibi adet sancısı ile uyandım yalancı sancı bu dedim normal doğum çok istiyordum nasıl mutlu oldum 🤭 sabah 8 gibi nişanım geldi ama nasıl heyecanlıyım 😅 doktoruma haber verdim hala normal doğum şansım var mı diye 🤭 tabiki dedi öğlen 12 gibi muayenede Rahim ağzına fitil bıraktı sancıyı desteklemek adına nst de sancım yüksek çıkmıyordu çünkü. Saat 3e kadar çok güzel karşıladım ve artık 100leri bulup geçiyordu düzenli hale gelmişti sancılarım belden vuruyor ve ben nefes ve squat ile karşılıyordum.. 3ten sonra baya sıklaştı eşim belime masaj yapıyor ama ailem kayınvalidem eltim falan herkes yanımda idi onlar paramparça oldular o halde görünce beni psikolojik olarak negatif destek oldular biraz bana 🤦♀️ en son 4e doğru açılmama bakmak için doğumhane tarafına geçerken babamı koridorda gördüm tabi artık zorlanıyordum baya ve dakikada birden fazla sancı karşılamaya çalışıyordum 🤷♀️ açıklığıma baktılar doktorum 1.5 cm açıklık var ne kadar sürer bilemiyorum belki 10 saate tam açıklık sağlanır vs deyince bende tamam o zaman sezeryan dedim;
🌺Veee sezeryan ile 16.37de minik kızıma kavuştum 😍 3.080 gr 49 cm olarak dünyaya gelmişti ☺️ annem ve eşim yanımda kaldı 6 saat sonrasında yürümeye başladım ilk kalkış zordu evet ama o kadar da değildi 10 15 adım attım geri yattım 2.de eşim beni lavaboya götürdü artık sondam yoktu (sonda da öyle aşırı can yakmıyor takarken çıkarırken 🤭) 3.de kendim lavaboya gidebiliyordum ☺️ ertesi gün 5 gibi evimize geçtik ve çok şükür iyileşme süreci başladı🤩
🤲 ammaaa bende doğumhaneden itibaren bir baş boyun ağrısı ki anlatılmaz😟 nasıl şiddetli boynum tutuldu kaskatı kesildim ölüyorum sezeryan ağrım falan hikaye kafam kalkmıyor derken birkaç gün sonra sağ kolda uyuşma yüzde uyuşma oldu herkes anestezi diyor ama bende sağlıkçıyım anestezinin yan etkilerini biliyorum uyuşma yapmaz derken doktoruma sordum şikayetimi acil nörolojiye görün ciddi olabilir dedi ve acile gittim tomo temiz tahliller temiz.. sabahına nörolojiye göründüm beyin boyun mr istedi tabi bu süreçte çektirip sonuç alana kadar 1 hafta geçti ve emar sonucunda beyin kanaması geçirdiğimi öğrendim nörolojiye muayene olmam da birkaç günü buldu tekrar tomo çekildim.. ve çok şükür kanamayı beyin emmişti ve sıkıntı yoktu nöroloji doktoru şok oldu tabi bu yaşta böyle bir kanama yaşayıp sıkıntısız atlatman mucize çok şanslısın dedi elhamdülillah dedim Rabbim beni evladıma bağışladı 🤗
🌺 Şimdiiii 29 günlük olduk çok şükür ikimizde iyiyiz evimizdeyiz ailem döndü memlekete yalnız geçirdiğimiz 2. Günümüz alışıyoruz birbirimize 😍 o uyurken uyansın diye bekliyorum uyanıkken uyusun diye bakıyorum 🤭 annelik çok güzel duygu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🌹 🤲
Önerilerime gelirsek 🌺👍:
-Depent kurtarıcım idi ama bir paketi anca bitirdim 2. Paket aldık başka bir marka depent kadar beğenmedim ve zaten bitmedi doğum yapacak arkadaşa verdim.
-kendinizi kasmayın akışına bırakın olayları ben anlamadan çok kastım kendimi sanırım bide illa normal diye tutturdum ama sezeryanda da korkulacak bir şey yok sağlık olduktan sonra hepsi geçiyor 😍
- doğumdan sonra bol bol sıvı tüketin 3 lt den aşağı su içmeyin komposto süt yapıcı çaylar vs tüketin ve en önemlisi bebeğiniz uyurken dinlenin uyuyun 😍
-doğumdan sonra 10. Gün banyomu normal şekilde yaptım öncesinde doktorum su geçirmez bant önermişti ilk banyoda tansiyonum düşük olduğu için annem destek oldu ama sonrasında kendim yapabildim 👍
-ve hastaneye kayısı kompostosu götürün wc çıkmada çok destek oluyor zaten gazınız çıktığında katı gıdaya geçiyorsunuz ben çok acıkmamıştım zaten çorba içip galeta falan yedim birden yüklenmedim bağırsaklara 👍
-ve bol bol yürüyün gaz atmaya ve iyileşmeye en iyi çare 👍
-sütüm gelmiyor mama vermek istemiyorum vs diye de düşünmeyin hastanede mama verdik 2 3 sefer sütüm gelmemişti ama çocuk emmeye başlayıp eve geçince geldi çok şükür mama vermek durumunda kalmadık ama mama vermek durumunda kalırsanız da üzülmeyin bende mamayla büyümüşüm çok şükür eksiğim yok 👍
-sütün yetmiyor vs vs deyip konuşanlara da kesinlikle he deyip geçin😉 doktorunuzun gelişim açısından dedikleri daha önemli benim gibi her gelen gidenin lafına takılıp sinir olmayın 😅👍
Aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa seve seve fırsat buldukça cevaplarım 😍 Herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar 😍 Allah bir avazda kucağınıza almak nasip etsin inşallah 🌺🤲
[doğum hikayelerini(özellikle uzunları) çok severdim kendi hikayemi yazmayı da bir vefa borcu bilirim 👍😍]
Sabitler misiniz? 🙃 @NaimeYilmaz