Bir sürü sezeryan hikayesi okudum olumlu olumsuz.. ama yaşayana kadar sadece “bekara karı boşamak” gibiymiş arkadaşlar 😁
20 Ağustos’taki planlı sezeryan günümüzde sabah 8.30da hastaneye giriş yaptık.. Bugün 5 günlük olduk bile ve yatak odamızda yanımda reflü yatağında minik kızım..ayak ucumuzda eşim(bazen nöbet değiştirip ben orda o kızının yanında😬) uyuyoruz ağlıyoruz gaz çıkaramıyoruz bez değiştiriyoruz vs vs hayatımız bu yatakta cebelleşmekle geçiyor 4 gündür. Tabi bi de 8 kiloluk tombul kedimizz. Bu dağınıklığın ortasına o da gelip yatıyor kardeşinin ayak ucuna😊 neyse geleyim doğum hikayeme..
hastane işlemlerinden sonra odaya alındık.. hemen hastane önlüğümü getirdiler..eşime doğumhaneye bebeğin kıyafet ve battaniyesini götürmesini söylediler.. o kadar hızlıydı ki şimdi düşününce ameliyata giriyorum sonuçta son bi eşimi öpmek isterdim mesela😂 neyse öyle hızlıydı işte beni sandalyeye oturttular hasta bakıcı bi amca aldı götürdü beni zemin kat ameliyathaneye.. eşime son kez baktım açıkçası insan korkuyor.. inanamıyor.. o an keşke biraz daha karnımda kalsa diyor insan😂 ameliyat odasına alındım aşşşırı soğuktu.. hemşireler girip çıkıp hazırlanıyorlar ben ortadaki yatakta bekliyorum.. anestezist geldi ve ben oturur pozisyondaykenn sırtımdan bir veya iki iğne yaptı şu an hatırlayamıyorum çünkü aynı anda 4 hamile girmiştik.. ilk hamileden sanırım ilk bebek ağlaması duyuldu. Orda bi panik oldum ben hala iğne yapılıyorum kızımın doğum saati gecikiyor diye😂 neyse iğne şöyle bi acı arı iğnesini sokup çıkarmış gibi bişey.. yada şu an hatırladığım o😊 oturarak yapıldığı için yatırdılar beni, önlüğü açtılar göğüslerim kapalı kaldı sadece önüme bi set çektiler.. çok titredim ama soğuktan mı korkudan mı heyecandan mı bilmiyorum sağ tarafımda dijital saat vardı başladım onu izlemeye.. bi yandan uyuşmadım ben ayağımı hissediyorum diyorum normal diyorlar.. iki kolu da bağladıkları için burnum gözüm kaşım kaşınıyor başımda bekleyen erkek hemşireye gözümü burnumu kaşıtıyorum.. birden bi mide bulantısı.. o sırada benim dünyanın en rahat doktorum doktorum geldi 😂 perdenin üstünden suratıma baktı noldu kız dedi midem bulanıyor dedim.. o sırada yan odalardan bi bebek çığlığı daha ama yıkıyor hastaneyi:) ben hala doktoruma kzıyorum başlamadılar herkes doğurdu bi ben kaldım diye saat 9.30 olmuştu. Başımdaki hemşire bir yandan burnumu kaşıyor bi yandan da benimle konuşuyor.. vucuduma bişeyler sürdüklerini yapıştırdıklarını hissettim sanırım batikon mu bu siyah sarı gibi bi sıvı.. başlamadı mı hala diye sordum çünkü doktorum bi yandan da kantinden kendine 2si 1 arada siparişi verdirtiyor😂 komik bi adam zaten onu dinlerken mırlama benzeri nazlı nazlı uykudan uyandırılmış gibi bir cılız ağlama sesi.. saate baktım 9.34 ❣️ Benim için upuzun bir serüvenin bitişi. Yazarken gözlerim doluyor çünkü bir kadının yaşayabileceği bence dünyanın ennnn mükemmel anıydı. Sanırım kızım hemen ağlamadı o an bi korktum sorun mu var diye hemen yüzüme getirdiler ama o ağlamasa da ben ağladım o an yaşadığım duygular o kadar yoğundu ki kelimelere dökerken zorlanıyorum😊 minicik kıpkırmızı bişey o an çok çirkin dedim içimden😂 ama dünyanın en çirkin en maymun bebesi de olsa o sizin ve suratınıza oturmuş durumda.. bi iki fotoğraf çektiler ve götürdüler 3400 gr 50 cm doğdu kızım.. doktorum en az 3.5 kg doğar diyordu öyle de oldu gibi.. dün ilk kontrolümüz vardı çocuk Dr una ve 4 günlükken 3550 olmuştu bile bal yanaklım.. kızımı temizleyip giydirmeye götürdüler beni de hangi ara diktiler bilmiyorum ama hep yazıldığı gibi bi kaç çekiştirme oldu sanki içimi temizliyorlarmış gibi… odaya çıkarıldım kızımla birlikte… bacaklar uyuşuk tabi sonda var.. çok şükür bitti diyorsunuz kızımla odadayız annem ve eşim yanımda kaldılar. Hemşireler gelip gidip bugün 38 doğum oldu en güzel bebek bu en uslu bu diyip durdular😂 ve ilk gece kızım hastaneyi yıktı. Gece çok ağladı gaz çıkaramıyor ne istiyor bilmiyoruz hemşireler de çare olamıyor.. benim ilk gebeliğim aşırı tecrübesizim kendimi yetersiz hissediyorum flm filan çok şükür atlattık o geceyi de.. asla geçmicek bitmeyecek gibi olan bazı şeyler 3-4 gün sonra çok uzak bir anı oluyor buna emin olun❣️🙏
akşama doğru beni yürüttüler o kadar anlatıldığı gibi zor değildi başım fln dönmedi iki hemşire koluma girdiler ama ben iyiym diye sanırım biri gitti eşim ve bi hemşireyle yürüdüm yani tutmasalarda yürürdüm öyle kolay geldi bana.. ağrı kesicilerin etkisi büyüktür tabi 🙏
şimdi bunları yazarken yavaş yavaş kıpırdanmaya başlayan kızıma bakarak çok şükür diyorum tamam 1 günlük zorluk çeliyorsunuz ama kolay değil kızlar doğuruyoruz sonuçta normal de olsa sezeryanda olsa ilk gün hem duygusal hem fiziksel olarak zor gerçekten 🥰
Geleyim naçizane tavsiyelerime, bence olmazsa olmaz iyi ki almışım dediklerim:
-depend ❣️
-emzirme sütyenli gecelik
-ekstra gecelik
-bebek için bol bol battaniye ve müslin örtü
-bebek için yedek alt (bez değiştirme de acemiyseniz ilk kakayı her yere bulaştırırsınız benim gibi 😂)
-öncesinde bebek gazı nasıl çıkarılır biraz araştırma 😂👍🙏 biz çok zorlandık kendimi çok çaresiz hissettim maalesef benim için doğumun en zor kısmı buydu ☹️ Ağlamasına kıyamıyorsunuz ki..
-ilk başta anında sütüm gelmedi şimdi geliyor çok şükür ama eve gelince duştan sonra arttı hastanede de geldi ama evdeki gibi çok değil..
hastane yemekleri tatsız tuzsuzdu şimdiden yanınıza süt yapacak atıştırmalıklar hazırlayın derim (kuru incir, badem , fındık, sağlıklı şeyler işte)
-neskafe gerçekten ağrı azaltıyor ben 1.5 gün kaldım üç defa fln içtim.
-kayısı suyu komposto fln hazırlamamıştım bildiğiniz normal marketten kayısılı meyve suyu içtim o akşam gazım da çıktı.. tuvalete de çıktım. Normalde kabızlık çeken biriyim o yüzden yapamam korkum vardı ama kayısı suyu iyi geldi.
-kesinlikle çorap sizde gaz olunca maalesef bebeğede geçiyor hemen ☹️ Ben heyecandan uzun süre giymeyi unuttum.
aklıma gelenler bunlar şimdilik.. soruları elimden geldiğince yanıtlarım🙏 Yanımdaki fındık doğumdan sonra 3400 dem 3200 e düştü ama şimdi 3.5 u geçerek sarılık riskimiz kalktı toparlandık.. her şey geçiyor arkadaşlar 5 gün bile çok hızlı geçti sanki ve kızımla daha çok vakit geçirebilmek için uyku uyuyamıyorum 😂 eşim annem ben pert olduk eve bi melek geliyor ve tüm düzen değişiyor 😍 hamilelikte bol bol uyu diyenlere sinir olurdum sanki uyku depolanan bişey mi diye ama gerçekten sonra isteseniz de uyuyamıyorsunuz..
Uzun oldu kusura bakmayın.. herkese acısız ağrısız sızısız bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim🙏🥰
okuduğunuz için teşekkür ederim 🧿