Eveeeeeeeettttt sonunda ben de doğurduuuuuumm 💃🏻
Darısı bekleyen herkesin başına inşallahhh 🌺
Uzun uzun anlatmak istemiyorum ama şöyle bir özet geçebilirim.
Doğumun başladığını daha önce hissetmediğim kadar şiddetli bir ağrının 5 dkda bir geldiğini anladığımda farkettim.
hastaneye gittiğimde 8cm açıklığım vardı.
ilk ağrımın 9da başladığını oğlumun 15te doğduğunu hesaba katarsak 6 saat sürdü. Bu 6 saatin 4 saati evde 2 saatini hastanede geçirdim. (Kesinlikle tavsiye ediyorum ki hemen hastaneye gitmeyin. Evde sizi oyalacak şekilde vakit geçirin. ağrılarınızı iyice şiddetlenip sıklaşana kadar evde çekin)
Doğumum hızlı ama ağrılıydı. Ama her doğum özellikle bebeğin artık iyice çıktığı an oldukça ağrılı geçiyor. ( bir diğer tavsiyem de doğum kolay bir iş değil. Ve de doğumunuzu yönetemiyorsunuz planlarınıza uyamayabilirsiniz. Buna psikolojinizi hazırlayın. Ama rabbim size öyle bir güç veriyor ki başaracaksınız buna kesinlikle inanın )
kesi atıldı ve dikişlerim var ne yazık ki ve bir miktarda ağrıyorlar.
Henüz 8 saatlik bir anne olarak bebek ile ilgili çok bir tavsiyem yok. Ama en en en önemli tavsiyem şu ; doğumda nefes egzersizleri ile ilgili izleyebildiğiniz kadar video izleyin imkanınız varsa eğitim alın gerçekten çok çok önemli.
ve de emzirme ile ilgili okuyabildiğiniz kadar yazı okuyup izleyebildiğiniz kadar video izleyin bu konuda olabildiği kadar bilinçlenin.
ben uzun uzun hikayemi anlatmadım zaten daha 24 saat bile olmadı hala hastanedeyim ama inanın çok iyiyim. Soru cevap yapalım istiyorum biraz sorularınız varsa cevaplamaya çalışacağım 😊