Merhaba anneler burda herkesin doğum hikayelerini okurken acaba benimde doğum hikayem nasıl olur diye heyecanlanırdım şuan bunları yazdığıma inanamıyorum ama artık bende anneyim 🤗 Doğum hikayem 38+6 🍉 👶🏻 37. Haftamdan beri ara ara sızıntı şeklinde su geliyordu. Kasılmalarım ve regl şeklinde belden kasıktan sancılarım vardı. 1cmde açıklığım vardı. 25 Nisan gecesi uyumaya çalışırken birden kasığıma bu kez şiddetli bi sancı girdi istemsiz bağırdım eşim korktu tamam bişey yok dedim bi an geçti sandım yinede lavaboya gideyim diye kalktımki birden yere kanlı su aktı eşim çok korktu ve bende. Hemen hastaneyi aradı ve suyun kanlı gelmesine normal denildi rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanıyormuş. Bu olaylar olurken saat 02:23 biz hastaneye gittik. Ebe hemen beni alttan muayene etti ve açıklığımın 2cm olduğunu söyledi. Ntsden sancılarıma ve oğlumun kalp atışına baktı herşey normal korkmana gerek yok bebeğin gelmek istiyor dedi ve bana sordu şimdi sancıyı nerede çekmek istersin yürümekmi istersin, odana geçmekmi yoksa sıcak havuz dolduralım sancına iyi gelir dedi havuzu tercih ettim ve şiddeti tarifi belli olmayan sancılar belden kasıktan giriyordu öyle bişey ki sancıdan ben hiç bağıramadım hep kitlendim tüm hamilelere ve bebek isteyen herkeslere dua ettim ve anne beni nasıl doğurdun diye ağladığımı hatırlıyorum bu arada ben Fransa’da yaşıyorum ve Fransızcayı az biliyorum anlıyorum eşim çeviri yapıyor nolacak nasıl kavuşacam bebeğime korkularım çok fazlaydı suyum ve kan ara ara akmaya devam ediyordu Birde son adet tarihime göre ve doktorların dediğine göre normalde 05.05.2018 tarihinde doğum yapacaktım Türkiye’den de annemler geliyordu gece saat 4’de uçakları vardı aslında oğluşum annanesini ve teyzesini beklemiş 🤗 Saat gece 4-5 civarı oldu hala havuzda sancı çekerken sancılarım şiddetli bi boyuttaydı artık dayanamıyorum dedim ve Epidural istedim Epidural için beni tek aldılar eşimi çıkardılar o kadar zorduki onları anlamak pozisyon yakalamak her neyse Epiduralım yapıldı sancıyı hala hissettiğimi söyledim dozunu arttırdılar ve pamuk gibi oldum tüm sancılarım gitti bana uyumam gerektiğini ve doğum sırasında çok enerjiye ihtiyacım olacağını söylediler. Sonra benim yine ara ara sancım devam ediyor ve sancı geldikçe elimdeki butona basıyordum aynı zamanda benim ve oğlumun kalp atışına bakılıyor ve tansiyonum devamlı bir cihazdan ölçülüyordu. Tüm bunlar doğumhanede yapılıyor eşimde yanımdaydı Bu sırada sabah oldu ve açıklığım 5-6 cm bulmuştu tek sorun vardı bebeğim doğum kanalına iniyor onda sorun yok sadece kafası sırt üstü duruyormuş yüz üstü durması için pozisyon değişikliği yaptırdılar ve şükür oğlum doğru pozisyona geldi daha sonra doktorum saat 13:20 de doğumhaneye geldi açıklığım 10cm bulmuştu bebeği tam hissedip güzelce ıkınmam için malesef doktorum epidurali kesti 🙁 tek korkum kesik atılmasıydı ama malesef ben dil anlamadığım için eşime demişler o da ben korkmayayım diye bana söylememiş kesik atılmış sancıdan hiç hissetmedim bile bebeğimin kafasını vakkumla çekmişler onu bile hissetmedim. Sade ve sadece 26/04/2018 Saat 13:43 de oğlumu göğüsüme koydukları o an işte bende yeniden doğdum sanki 😍🙏🏻 direk kuş parmağıma sarıldı önce ağlamadı korktum sonra ağlamaya başladı durmadım öptüm eşimde ağladı ve oğlumun başını öyle görünce önce korkmuş bayılıyor gibi olmuştu bi ara. Amaaa çok muhteşem bir duyguymuş ve eşime kordonu kesmek istermisiniz diye sordular kabul etti kordonu kesti o sırada son kez ıkınmamı söylediler plesantam çıkmış onuda hissetmedim 9 tane dikiş atılmış ama tabi dikiş için anestezi yaptılar tüm bunlar olurken oğlum hala göğüsümde yatıyordu ve ben onu seviyordum bunları da eşim tabletden videoyu açmış bir yere koymuş bizim için süper bi hatıra oldu 🤗 Oğlum şuanda da yanı başımda uyuyor herşeye değermiş dedim kusura bakmayın çok uzun yazdım ama normal doğum mucizesini bende yaşadım ve hepinize bolca dua ettim Rabbim hepinize bu duyguyu yaşatsın inşallah hiç ağrı sızı kalmıyor dedikleri doğruymuş 🙏🏻🙏🏻🙏🏻💙