Safieuygulayan merkez güve nilir olduktan sonra antikor neden güvenilmez olsun ki. Gebeliğimin basında bazı hastalıkalrı gecirip gecirmedigime bakıldı mesela rubella geçirmişim igg pozitif geldi bagısıklık olusturmus vucudum. Ama toksoplazma gecirmemişim igg negatifti deger 0 geldi. Vucuduöda bu hastalık için antikor yok kendimi cok fazla korumak zorumdayım. Burda da aynı sekilde covid için yapılan antikor testşide igg pozitif gelirse bu virüs vucuda girmiş ve vucut kendini savunmak için antikor üretmiş demektir. Sürüntü ise hastalıgın gec veya erken evresinde nagtif gelebilir. Kız kardesim test verdi devlette negatif geldi 5 gün gözlemleyin, semptomlar artarsa tekrar yapcaz dediler yani sürüntü negatif gelip birkaç gün sonra pozitif olabilir. Bu arada fizyoterapistim bugün bir postta tıbbi sekreter bir arkadas covid üzerine hatalı bilgiler veriyoedu mesleki tecrübeden bahsedip. Herkesin sözünü önemsemeyin cünkü her saglıkcı saglık alanında her konuda bilgi vermeye yetkin degildir. Benim ise sözlerim intaniye hekimin karşısında tükenir tabiki bu yorumu herhangi bir intaniye hekiminden duyduysanız dikkate almakta fayda var ancak ben söylediginiz gibi bir bilgi duymadım. Cok yakın bir meslektasım konya karatay filyasyon ekibinde kendisiyle bu konu üzerine defalarca konustum özellikle kardesim nedeniyle daha dün tekrar görüştük suan bilgi bu sekilde.