Halimer gebelik şekeri olduğunu ben anlamadım belirtilerle. Hamile olduğumu öğrenince 4.5 hastalıkken kadın hastalıkları ve doğum doktoruna gittim (hamile olan her bayan hemen gider herhalde kontrol amaçlı , ben zor kaldım gebe hemen koştum ). Ultrasonda baktı yerleşmiş embriyoyu gördü. Güzel yerleşmiş şuan herşey sağlıklı vs dedi. Kadın doktorum bana 7 tane testin yazılı olduğu bir kağıt verdi bunu sağlık ocağında yaptır kontrol edelim dedi. Testler 1. Trimester döneminde herkese yapılan standart troid testi , diyabet testi, idrar testi, beta hcg testi, kan grubu testi vs. Bunların hepsini 1 tüp kan alıyorlar sağlık ocağında onunla kandan bakıyorlar. Ertesi Gün çıkıyor sonuçlar sağlık ocağında, gidip aldım sonuçları aile hekiminden kendi kadın doktoruma götürdüm. Baktı şeker var sende dedi. Tokluk şekeri çıkmış bende. Açlık tokluk ayrı baktırmıştık çünkü. Biraz bekleyelim şeker yüklemesi yapılması gerekiyor dedi. 8 haftalık olduk ben emin olamadım, yoktur ya ben hiç öyle hissetmiyorum şekerli şeyler de hiç sevmem ne alaka yanlış bakmıştır dedim. Başka sebeplerden dolayı da doktor ve hastane değiştirdim. Erkek doktor tercih ettim. O da sonuçlara baktı hemen şeker yüklemesi yapılması gerekiyor dedi 9 haftalıktık daha. Eğer yapmazsak bebeğin Allah korusun engelli bile doğar erken doğar düşük olur bir sürü sebep saydı. Ertesi gün sabah aç karnına gittim. 75 ml şeker yüklediler. Açlık şekerim 69 - ilk bir saat sonra 225 - 2. Saat 195 çıktı yanılmıyorsam bu şekildeydi. Doktoruma götürdüm 1 hafta sonra sonuçları. Çok kötü dedi hemen dahiliye ye çık dedi. Üst kata dahiliye doktoruna çıktım. Bu şekilde hem senin hem de bebeğin sağlığı tehlikede sana hap veremem kesin çözüm için insülin vereceğim dedi. O şekilde 9 -10 haftalıkken başladık insüline.