Selda33 Arkadaslar selam, seker yuklemesinde gebelik sekeri cikip da diyet yapanlar. Diyet yaparken ara ara sekeriniz yuksek cikinca neler yapiyorsunuz? Mesela 1 hafta boyunca ara ara olctum hic yuksek cikmadi ama bugun nedense yuksek cikti. Yuksek yapinca anlik olarak neler yapiyorsunuz?
Naren1 Selda33 benimde 157 çıktı ölçmem gerektiğini felan söylemedi doktorum sadece un şeker yasak acaba gidip tekrar konuşsam mı
Angelada Benim akşam 155 cıktı henen yürüyüşe çıktım yarım saat yürüdüm sonra 115 e düştü. Hep düşük çıkıyor aslında Benimde ama nedense dengesizlik var şekerimde
Selda33 Angelada ilk olcumden ne kadar sonra tekrar olcuyorsunuz? Benim yukselmemisti de napacagimi bilemedim genelde hep dusuk cikiyor bugun yuksek cikti. Bu arada yukselmelerin bebeklerimize bir zarari var mi acaba?
Selda33 Mom47 1 saat sonra tekrar mi olcuyorsunuz? 1 saat sonunda da 120 altinda olmasi gerek dimi? Ben de tekrar 1 saat sonra olceyim o zaman
Angelada Selda33 lokma alır almaz bir saatte ölçüm yapıyorum. Bilmiyorum cnm bazıları zarari olur diyor yüksek çıkınca hergün yürüyüşe çıktım
Angelada Mom47 1 saat önemli olan ölçüm çünkü 1 saatte olan Bebeğe şeker geçiyormuş. Diyabet hastalari 2 saat gebeler bir saat
Mom47 Selda33 rica ederim güzelim, su ve yürüyüş iyi geliyor. Yoğurt ve süt de dengelemen için iyi geliyor.
Selda33 Naren1 eger sekerin yuksek cikiyorsa olcup takip etmelisin. Once diyetle dusup dusmedigine bakiyor doktor. Tekrar konusmanda fayda var. Pek yonlendirme yapmamis sana.
Selda33 Angelada ben de her gun yuruyus yapiyorum dikkat ediyorum beslenmeme. Yemekten tam 1 saat sonra olcuyorum benim genelde dusuk cikinca haftada 2 kez olcsen yeter demisti doktorum. Bugun yukselince biraz endiselendim.
Mom47 Angelada ben onu demek istemedim, evet 1 saatte ölçüm yapılır en fazla 140 olması beklenir. 3 aydır gebelik şekeri diyeti yapıp ölçüm alıyorum her gün defalarca. Burdaki arkadaşın sorduğu şey geçmesi için ne yapıyorsunuzdu, ben de su içip bir şey yemediğimi söyledim. 1 saat sonra ölçüm yaptığım zaman düzene girmiş oluyor dedim. Yani yemekten 2 saat sonra olmuş oluyor, eğer şeker yüksekse takibi için.
Naren1 Selda33 açlık 88 60 dk serum 157 120 serum 99 çıkmıştı şeker yüklemesinde başından mı attı beni doktoruma iyi dedikçe 🙄 pazartesi gideyim tekrar
Aloneanqel Naren1 canım 150 lerde çıkınca diyet veriyor doktor. Arkadaşımın 157 filandı sadece diyet yapıyordu. Benim şeker yükleme testimde 75ml açlık 69 Şeker yüklemesi sonrası ilk 1 saat 225 Şeker yüklemesi sonrası ikinci saat 195 sonuç insülin + diyet.
Naren1 Aloneanqel teşekkür ederim ☺️Banada bi nevi diyet un şeker pasta börek pogağa vs yasakladı işte. Rabbim sağlık sıhhat versin cümlemize inşallah 🤲 sağsalim kolay doğumlar nasip etsin Allah 🤲
cocukgelisimcianne_ Selda33 eğer dışarı çıkamayacak durumdaysam evin içinde 20 dakika yürüyorum ve yoğurt yiyorum … yada mesela canım makarna istedi şekeri yükselttiği için iki tabak bile yesem yanında mutlaka yoğurt yiyorum dolu dolu bir kase hemen biraz yürüyüş yine evde .. şekerim çıkmıyor ben ama kahvaltı dahil her öğünde yoğurt yiyorum şekeri dengelediği için … tabi bu benim bünyem size zararlı olabilir bilemiyorum 🤷♀️
Selda33 cocukgelisimcianne_ evet ben de mesela kisir yiyorum yanimda yogurt yiyorum yukselmiyor dengeliyor sanirim. Ama daha once yedigim ve olctugumde sekerimi yukseltmeyen ayni yemegi bugun uedim ve sonuc yuksek cikti cok ilginc ama saolsun herkes bisiler soyledi ben de yuruyus yaptim su ictim ve dustu.