Merhaba sevgili anneler. Çok sakin sorunsuz bir hamilelik geçirdim 31. Haftama kadar. 31. Haftamda bebeğimin beyninde ventrikül genişlemesi olduğunu öğrendim. Fetal mr çekindim genişlikler 14.2 mm çıktı. Tehlikeli denilecek sınırdaydı. Farklı doktorlara gittim. Sürekli ölçüm yaptırdım. Herkes farklı şeyler yazıyordu. Okurken kendimi mahvediyordum. O kadar zor günlerdiki benim için anlatamam. Doktorum ilerde olabilecek durumları anlattığında yıkıldım. Hamileliğimin son iki ayını sadece bunu düşünerek geçirdim. Ultrasonda Beyin içindeki genişleme hep sınırda çıkıyordu artık o sedyeye yatmak istemiyordum. En sonunda doktorum sezaryen ile bebeği alalım normal doğum için zorlamayalım bebeğin başına baskı yapıp zarar vermeyelim dedi. Bebeğimin sağlığını düşünerek kabul ettim. Bebeğim doğar doğmaz onu alıp ultrasona götürdüler iki üç saniye anca görebildim doğumdan sonra. Doğum çok rahattı bebeğimin sağlığını düşünüyordum sadece doğum anında ne acı ne bir his hiçbir şey hissetmiyordum.Ameliyat bitti odama çıktım ve çocuk doktoru müjdeli haberi vermeye geldi🙏🏻 Ultrasonda ventrikül genişliği 8 mm çıkmıştı. İki ay boyunca boşuna stres yapıp kendimi üzmüşüm. Sadece bu sebepten bebeğin alınmasını teklif eden doktorlar var sakın bebeğinize kıymayın. Ultrasonlar yanıltıcı olabiliyor. Rabbim bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏🏻
@adm
@HappyMom