Ana rahmine düştüğü andan itibaren başlıyor annelik duygumuz. İçimizdeki mucizenin büyümesini sabırsızlıkla beklemeye başlıyoruz. Hiç geçmeyeceğini sandığımız zaman an an durmuş gibi gelse de bizlere, göz açıp kapatıncaya kadar geçmiş oluyor koca bir zaman. Benim doğum hikayem de hiç beklemediğim anda çaldı kapımı 🙈 rutin kontrolümdü 37.haftam olmuştu gittiğim de bi kaç gün öncesinden de nişanım gelmişti. Doktorum bebeğimin makat pozisyonda olduğunu bu saatten sonra dönme ihtimalinin çok çok az olduğunu ve ağustosun 7 sine gün verelim sana diyince kabul etmeyip günümü doldurmak istediğimi söyledim. İçimden bir his hep bayramdan sonra salı ya da çarşamba doğum yapacağımı söylüyodu, hissediyodum. Yanılmadım da 😌 4 ağustos salı günü 11 buçuk gibi sancılarım tutmaya başlamıştı. İlk başta sancı olduğunu anlamamıştım ama belli aralıklarla aynı ağrı girince sancı olduğunu anladım ve süre tutmaya başladım. İlk 45 dk da bir giren ağrı gece 2ye doğru 10ar dkya düşmüştü. Biraz rahatlamak için ılık suyun altına girip duş aldım iyi de geldiğini söyleyebilirim. Giyinip sancı süremin biraz daha düşmesini bekledim ve 4 er dkya düşünce eşimi uyandırıp telaş yapmaması gerektiğini ama doğumumun başladığını hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledim gece 3.30 da hastanedeydik. 4cm acıklığım vardı sancılarım cok güzel ilerliyodu ama bebeğim hala ters pozisyondaydı mecburi olarak sezeryana aldılar beni. Narkozu verdikleri an gerisi yok zaten bende sadece öksürerek uyandığımı ve öksürdükçe dikişlerimin biraz acıdığını hissediyodum. Bebeğimi çoktan almışlar benden götürmüşler. Beni odaya getirdiklerinde miniğimle tanıştık. Ee birazda narkozun etkisiyle saçmalamışım eşim bahsetti 🙈 Kucağıma verdiler yavrumu kokusunun bu kadar içime, kalbime dokunacağını tahmin bile etmezdim. Annelik çok başka bi duygu. İki kişi çıktığınız evden, 3 kişi olarak döndüğünüz de ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız 😍 sezeryanın tek eksi yanı hemen eski halinize dönememiş olmanız. Ama ben aynı günden ayaklanmaya başladım ve bol bol yürüyüş yaptım. Kendi işlerimi kendim halletmeye çalıştım. Size tavsiyem arladaşlar çok yürüyün. Lavabo ihtiyacınız bez değiştirme ihtiyacınız olacak evet ama bir iki yardımdan sonra siz kendiniz yapmaya çalışın nasıl alışırsanız öyle devam eder ve geç toparlanırsınız. Benim hikayem de böyle biraz uzunca oldu 🙈 Rabbim bir an önce yavrularınızı kucağınıza sağlıkla almanızı, bebek sahibi olmak isteyen herkese de bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin inşallah 🙏
- Sormak istediğiniz ne varsa yazabilirsiniz bildiğim ne varsa sizinle paylaşabilirim 🌸