Aygul01 evet ben de bu bakış açısına sahibim. Ne kadar az takviye gıda o kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Folik asit konusunda gereksiz bir hassasiyet var türk gebeler arasında. Biraz uluslararası çalışmaları okuyabilseler verilen her tavsiyenin sorgulanabileceğini anlayabilirler. Gebeliğin ilk dönemlerindeki ve sonrasındaki folik asit ihtiyacını besin grubundan karşılamak çok zor değil. Sentetik olarak reçete edilen folik asit, bir kişinin alması gereken miktarın çok çok üzerinde. Aşırı folik asit tüketimi otizm ile ilişkilendiriliyor birçok çalışmada. Bu bir risk ve ben almak istemedim.
Bu vitamin takviyeleri yerine diyetisyene gidip her besin grubundan sağlıklı bir diyet listesi ile hamileliği sürdürüyorum.
ama eğer hamile kişi her besin grubuna maddi olarak ulaşamıyorsa ya da tüketirken bulantı ya da başka nedenlerden dokayı zorluk yaşıyorsa tabi ki vitamin mineral takviyesi almalı, bu kişinin doktoru ile konuşarak alabileceği bir karardır.
Bu forumdaki linç kültürüne anlam veremiyorum, kullan diyen ayrı linçlenir kullanma diyen ayrı linçlenir. Umarım yetiştirdiğiniz evlatlar da sizler kadar bir görüşü körü körüne savunmaz ve açık fikirli olur.