bttlll- Bunun yarışı olmaz ama heralde en vahim durumda olan benmişim 😃 benim 24. Haftada (tekil gebelik) 13-15 mm’ydi. Haftanın ilerlemiş olmasından dolayı serklaj olamadım, serklaj olabilseydim biraz daha rahat ederdim heralde.
Çok çok riskliydi 24. Haftada bu uzunluk. Herkes ümitsiz bakıyordu, 30’ları 32’leri görme ihtimalin 50% diyordu doktorlar. Tek şansım rahim ağzı ile birlikte erken doğumu tetikleyecek başka bir sıkıntımın olmamasıydı; açıklık, sancı,kasılma,kanama,tansiyon,diyabet gibi. Hedef 24-28-30-32-34. haftaları sırası ile görebilmekti. 24.haftadan beri yatıyorum 32 haftalık olduk. Progestan ve magnezyum kullandım 25. Hafta gibi 17-18 mm’ye toparladı uzunluk. Sonra 29’da 16-17 mm’ye geriledi. 30’da 15-16mm, en son 32’de 13mm oldu. Ciğer geliştirici oldum bu hafta, artık zaten yapbilecek bir şey kalmadı beklemekten başka. Çok iyi bile dayandı şimdi 34’e kadar 2 hafta daha dayanabilirsek çok çok iyi olacak. Hiç ümitsizliğe kapılmayın, ben bebeğin yaşamaz dedikleri haftalardan buralara geldim. Çok kötü bir süreç geçirdim psikolojik olarak, haftalarca stresle sürekli yattım, her hafta doktora bu hafta kısaldı mı acaba stresiyle gittim, hala da öyle ama bebeği kucağına alınca unutuluyo diyor herkes. Allah herkese sağ sağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin🧿💙