isimsizbebek Merhaba, detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim, sağ olun.
Sistemik lupus hastalığında; gebelik çok çok dikkatli, yakından takip edilmeli, gebelikte gittiğiniz romatoloğun, şikayetiniz olmazsa gelmene gerek yok demesi çok çok yanlış.
Allah sizi ve bebeğinizi korumuş. Sistemik özellikli romatolojik hastalıklarda; romatoloji uzmanınızın, ilk uzmanlık alanının iç hastalıkları olması çok önemli. Gop’taki romatoloji doktorunun ilk ihtisası fizik tedavi.
Muayeneniz, tahlil sonuçlarınız iyi olur inşallah. Her ihtimale karşı, plaquenil için rapor çıkartın. Ben önceden eczaneden kendim alıyordum, bazen de sağlık ocağına yazdırıyordum. İlaç rapora bağlanıp, tüm hastaneler de pandemi hastanesi ilan edilince mağdur olduk.Damlalı göz dibi muayenesi ve görme alanı testlerinizi de en azından yılda bir kez yaptırın. Damlalı muayene nedeniyle ilk gün bulanık görürsünüz ama ertesi gün normale döner, o yüzden göz doktoruna yalnız ve arabayla gitmeyin. Görme alanı testiniz de; 10 derecelik maküla eşik testi olarak yapılırsa, daha iyi olur.
Hastalığımız hep uykuda olsun, inşallah.
Bebeğinizi sağlıkla, kolaylıkla, güle güle büyütün, huyu da, bahtı da güzel olsun inşallah.