litha
Bence eğer hamile kalmayı planlıyorsanız oncelikle yapmanız gereken
FOLIK ASIT TAKVIYESI
bu takviye gebeligin tespit edilmesi mümkün olmayan haftalarda 3-4.Hafta gibi bebeğin olusum ve gelişimi için çok onemli
Gebe kalmayı planlayan herkes 3 ay öncesinden folik asit kullanmalı
Solgar folat kullandım , memnun kaldım, önerebilirim .
SAGLIK SIGORTASI
gebelik dönemine özel sağlık sigortalarını araştırmalısınız .
Bu sigortalar sayesinde neredeyse ucretsiz muayene olup ayni sekilde doğum geçirebilirsiniz.
Ben bilmediğim icin yaptıramamistim bilseydim kesin acıbadem sigorta yaptırırdim. Hamile kaldıktan sonra malesef yapılmıyor.
TETANOZ AŞISI
bu asi gebelikte yapılıyor ancak birçok annenin aklında malesef şüpheler oluyor acaba asi yaptırmasam mi gibi..
Ben gebelik öncesi farklı nedenden asi yaptırmıştım şu an gerekmediği için araştırmak zorunda bile kalmadım.guzel denk geldi.
KAN VE HORMON TAHLILI
Sorunlu görünen tüm değerleri duzeltmelisiniz, tiroid hormonu düzensizliği erken dönem dusuklere bile neden oluyor .
Ayrıca bebek sizin depolarınızdan güçleniyor, benim gebelik öncesi yaptırdığım tahlildeki kalsiyum fosfor vb değerlerim çok iyiydi ancak gebelikte vitamin kullanmaya başlamadan önce yapılan tahlilimde minik bir farenin bütün degerlerimi tırtıkladigini farkettim :)))
Bu da bence en güzel yani , aynı vücudu paylaşmak, bir olmak , sırdaş olmak , yaren olmak , en özeline kadar birlikte tek vucutta yaşamak 😍🤗🤗
Allah isteyen herkese nasip etsin