atescan27 Merhaba arkadaşlar sağlık ocakları şeker yüklemesi yapiyomu bilgisi olan yardımcı olabilirmi
Meriwa atescan27 bağlı bulunduğunuz sağlık ocagına sorun bence ben yaptırmıştım beni aradılar şu tarihler arası şeker yüklemesi yapılıcak dedi haberleştik ona göre gittim bulunduğum yer 10 bucuğa kadar gebe ve bebek alıyor zaten aç karnınına gitmeniz lazım
Hamishemsire Kayıtlı olduğunuz sağlık ocağına telefonla veya doktorunuza giderek sorun biz şeker yüklemesi yapıyoruz ben sağlık ocağında çalışıyorum ama iller arası ve laboratuvar sistemine göre değişir yapılıp yapılmadığı 😊
Lalammm Hamishemsire birsey sorabilirmiyim aclik sekerim ve 3 aylik sekerime bakilcak saglik ocahinda seker yuklemesini scaba ona goremi yaptrsam seker vrsa oyle cikarmi yuklemeden once bilginis varmi ?
Capadocia50 atescan27 ac karnina gidiyorsun belirli graar var hasta hikayenede bagli canim ailende seker hastasi varsa deigisiyor 50-70-100 gibi gr glikoz veriyorlar sonra bi ac krnina kan veriyorlar birde glukozdan sonra belirlenen surede kan veriyorsun aldigin grama gore sure degisir
atescan27 Capadocia50 anladım teşekkürler bende insilun direnci vardı ama gebeliğim boyunc aylık kan verdim herşey normal çıktı ailemdede yok seker hastası bı sorum ne dicekler
Hamishemsire kanındaki açlık kan şekeri oranına bakılır. Ardından glukoz içeren bir içecek iciyorsunuz 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz içecekler eczaneler de satılıyor 😊
Capadocia50 atescan27 bendede vardi insulin direnci 50 gr glukoz icecegi ictim bakti bakmam lazim insulin direncinden dolayi dedi bende gebelik sekeri cikmadi insallah sendede cikmaz
atescan27 Capadocia50 ayy inşallah cikmaz şekerle aram zaten yok yiyemiyorum şekerli hiç bişey etkisi oluyordur bence