Merhaba hanımlar güzel doğum hikayelerini okumak son aylarımda beni çok telkin etmişti bende sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim ☺️ gebeliğim hep riskli gruptaydı. İlk dört ay içinde 35 iğne oldum, yaklaşık 30 haftaya kadar progestan fitil kullandım. 30. Haftalarda bebek aşağı dönmüş ve rahim boyu sınırlardaydı doktorum 34-35. Haftalarda doğumu beklediğini söyledi ve istirahat verdi. Güzel beslendim, ev işi yapmadım ufak tefek şeyler için sadece kalktım. 35. Hafta içinde hiç bir şikayetim yokken wc gittiğimde bir anda bir çay bardağı kadar kanamam oldu. Apar topar doktora gittik 2.5 cm açıklığım olduğu rahim boyunun kısaldığı ama aktif doğumun başlamadığı, iki gün içinde de 2 hafta içinde de başlayabileceği söylendi ciğer geliştirici iğne yapıldı. Döndük geldik o günden sonra hiç yatmadım. Dans ettim, ev işi yaptım, km lerce yol yürüdüm, toplu taşıma kullandım, 150 den fazla basamağı tek seferde çıktım, pazar alışverişi yaptım günler geçti 40 hafta doldu ne gelen var ne giden.. Doktorum 40+4 te artık bekleyemeyeceğini suyunun azalmaya başladığını suni sancı ile doğumu başlatacağını söyledi. Yalnız ben suni sancıdan ölesiye korkuyorum!!! Kızımı riske atmamak için mecbur kabul ettim. Suni hakkında 10-18 saat suni sancı çekip açılma ilerlemeyip sezaryene alınanları çok duydum. Bebeğin nabzı düşenler mi dersiniz neler neler tüm felaket senaryoları zihnimde dönüyor. Birde önceki haftalarda 1 keresinde 9 saat saat başı olan adet ağrısı gibi ağrı ve bel ağrısı yaşayıp bir keresinde de 4-5 saat 5 dk da bir düzenli sancı yaşayıp aktif doğumum başlamayınca “Eyvah benim açılmam ya olmuyor ya da çok geç oluyor!” Etiketini yapıştırdım. Kesin suni verecekler saatlerce çekicem! İnşallah sonu düşündüğüm gibi olmaz… Saat 9 da yatışım yapıldı. Saat 10 da açıklığım kontrol edildi 3.5-4 cm denildi. Lavman yapıldı. Ufak dozlarda serum verilmeye başlandı. Odama geçtim. Pilates topu vardı ona oturdum başladım kendi kendime zıplamaya. Zıplarken sürekli nas,felak,ihlas,inşirah sureleri,rabbi yesir,Allahümme sabirin,ya fettah ya tevvab okudum. Hiç bağırmadım sancı geldiğinde sureye başladım sure bittiğinde sancı da bitti. İki saat sonra sancıyla beraber tuvalet yapma baskısı ve ıkınma hissi geliyordu. Sancılar korktuğum kadar değildi ama kesinlikle normal kendi sancımdan fazlaydı. Ebe hanım geldi hadi bakalım kaç cm olmuş bi görelim dedi. Ben inşallah 5-6 cm olmuştur epidural takarız daha fazla çekmem diyorum diğer yandan ya epidural açılmayı durdurur yada yavaşlatırsa diyorum. Çatala çıktım ebe dedi ki 8-9 cm açıklık bebeğin saçı elimde doğum başlamış doktoru çağırın! Ben çatalda diyorum “eeee epidural noollduuu!!!” Kızım doğuruyosun ne epidurali dedi güldü 🙈😅 Doktor geldi yönlendirmeleriyle 4 ıkınma da bebeğim doğdu. Doğum saati 12:20. Hiç beklemediğim hızda bir doğum oldu. Sebebini bilmiyorum ama öyle sanıyorum ki doğumu bedenimiz değil doktor değil bebek başlatıyor..
Kızlar size katiyyen tavsiyem kesinlikle göğüs ucu yarası olmaması için gümüş kalkan almalısınız! Benim çok hassastır hatta küçüktü ama kalkan hem uç çıkardı hemde bir kere bile ne sızı hissettim ne acı! Yara söz konusu bile değil! Sorularınızı seve seve yanıtlarım 🥰 Hepinize kolay doğumlar diliyorum. 💕