Nilss Merhaba guzel anneler dogum yaklasti birdahaki randevumda tarih kesinlesicek. Sezaryan dogum yapanlar zorluklari neler caniniz cok aciyor mu? Hastanede nasil pijama tercih ettiniz gecelik tarzi mi yoksa normal pijama seklinde mi biraz aydinlatirsaniz sevinirim :))
Ruveydaasker Nilss valla normal pıcama takımı al canm rahat edersn zaten bol yuruyus yaptryolar nescafe ıc dogumdan snra yemekler ayrı gelyodu bna zaten hırkada goturmustum ben dogumdn sonra cok üşümüştum saglıklı al bebegını
ikicocuklubiranne Nilss Doğum anında bir şey hissetmiyorsunuz. Uyuşukluk geçince ilk gün biraz ağrım oldu o da çok normal. Baş ağrım olmaması bolca şade nescafe içtim ve bitter çikolata yedim. Pijama takımı kullandım. Uyuşukluk geçene kadar pijamamı giydirmediler. Çok rahat ettim
Dilos1645 Nilss 5 gün önce sezeryan oldum..inan 14:45 de ameliyathaneye indirdiler bebeğimi doktorum 5 dk da cıkardı gösterdi kesildigini vs hiç hissetmiyorsun.dikişlerde 10 dk sürmüştür.sonrasında bi 10 dk beklettiker o zaman üşüdüm hemen böyle süpürge hortumu gibi bişeyle sıcak hava verdiler üstümdeki örtü altından.. canın tatlıysa gercekten canın cok yanar.ben acıya dayanıklıyım canım tatlı degildir.inan dogum anını ve spinali hic hissetmiyorsun.odama geldim saat başı 15 dk yürüyeceksin dediler.inan yemin olsun 5 dk bile yatmadım ilk gece hele sabaha kadar bebeğimin başında oturdum sürekli yürüyüş yaptım ebeler hatta git yat dinlen artık dediler.eve geldiğimde de hic hasta gibi yatmadım SALAK gibi sürekli ayaktaydım annem yanımdaydı eksiklendiğimdeb yardım etmeye calısıyordum sonuc dikişlerim şişti.kontrole gittiğimde sadece tuvalete kalkacaksın bebeğini bile kucagına verecekler dedi.ona ragmen ben yinede geceleri kimseyi uyandırmadım kendim kalktım altını hep ben degiştirdim halada ben değiştiriyorum.dikişlerin başlangıc ve bitiş yerleri sızlıyo otururken kalkarken illa bi sızı oluyor.dogum sonrası başın cok agrır dediler hic agrım olmadı.birde sezeryan olursan şuna hazırlıklı ol.aynada söylemesi ayıp afedersin orama baktıgımda dudaklarına kadar mor ve neredeyse iki katı şişmiş çok kötü bir görüntü var zamanla geçecekmiş..daha hastanedeyken doktorum cırtcırtlı korse al yürüyüş yaparken iyi gelir dedi ve korseyi sadece yatarken cıkarıyorum.emzirirken de biraz dikişler acıyo kucagımda oldugundan o kadar.ayrıca ben pijama almadım gecelik aldım çünkü agrı kesici iğne vurmak icin geliyorlar bezini değiştirmeye bana gecelik o yüzden rahat oldu acıkcası.aklıma gelenler bunlar canım.senin sormak istediğin varsa sorabilirsin.
Nilss Ruveydaasker evet normal almistim benimde kafami karistirdilar gecelik alsaydin diye surekli karnina bakmaya geliyolar dediler. Ustune giyiyosun altina bisey giydirmiyolar demisti bi tanidigim bu dogru mu? :)
Ruveydaasker Nilss yo benm hıc bakmadılar sadece sutume baktılr ılk bebegımdı bılmıyodum snra mama fln verdık sutum gelmynce okdr yanı kollrna fılan takyolr serum fln ama gobek ılkdefa duydum
Dilos1645 Nilss benim de karnıma bakmaya hiç gelmediler.iki kere kanamamı kontrole geldiler ayrıca bezimi degiştirmeye geldiler sondamı kontrole ettiler iğne vurdular iki yada üç kere hatırlamıyorum.o yüzden ben gecelikle cok rahat ettim acıkcası
ikicocuklubiranne Nilss ilk günden itibaren ayaklandım ama ağrı oluyor tabi 1 ay sonunda hiç Doğum yapmamış kadar iyiydim
Nilss Dilos1645 tesekkur ederim canim cok gecmis olsun 🙏 darisi benim atlatmama insallah. 1 ayim var ya da yok doktor belirleyince tarihi bakalim gorecegim. Canim cok tatlidir aciya dayanamam 😅 dogum anindan degil de sonrasindan korkuyorum acikcasi agrilarindan. Sen epey dayanikliymissin tebrik ediyorum seni 😇 saat basi yuruttuklerini bilmiyodum o zor olmali agri daha taze oldugu icin. Umarim sisliklerinde bir an once gecer dikkat etmek sart anlasilan. Agrim var dediginde agri kesici serum ya da igne yapiyolar mi birkac kere
Dilos1645 Nilss valla benim nst de de sancılarım 100 ü gördü onda bile şaşırdı ebeler.dedim ya canım tatlı degildir nazara geldim.canın tatlıysa agrılar biraz zorlar ki ben bile bi gece hem bel agrısı hem dikişlerin acısına agldım resmen.hyırlısıyla bebeğini kucagına alman dileğiyle 🙏🏻🧿
Dilos1645 Nilss ebe ve hemsireler sürekli gelip kontrol ediyorlar ve agrı kesici iğne vurduklarında bes saat etki ediyormuş ben cok agrı hissetmeme ragmeb vurdular dikişler şiştiginde kontrole gittiğimde de rica ettim sızlıyor cok diye .igneler baya işe yarıyor ama.4 posette serum verdiler bana
Ruveydaasker Nilss valla kalkmayı bırak yataga eşim annem ablam ytrydu yoksa dıkısler acyo yanı sız yinede dkkt edın agır hareketler yapmyın yawas yawas yurursunuz zaten
Nuriiiiii Nilss benim sezeryan çok zor oldu. Agrılarım çok fazlaydı. Ağrı kesiciler serumlar haddinden fazla takıldı ama bana mısın demedi, belki de en büyük pişmanlığım sezeryan olmaktı, tabi herkesin ki farklı