Smyyetrkeri
😬Biz ne çektik o uyuzdan. Allahtan yeni eve taşınacaktık. Önce eşime bir ilaç verdiler ama ben kullanmasını istemedim cildini tahriş edebilir falan demişlerdi çünkü. Ben de deri ve zührevi hastalıklar bölümüne gidip hamile olduğumu söyledim, bana özel bir karışım yazdı doktor. Eczaneye gidip onu yaptırdım. Sarı, yoğun, biraz ağır kokuluydu. Yarısını eşime verdim, yarısını da kendime aldım. İlacı kullanmaya başlamadan önce eşyalarımızın tümünü (kimliklerimizi bile) poşetledik. Çamaşırlarımızın tümünü yıkadım, eldivenle astım, toplayıp ütüledim ve poşetledim. Sonra evimizden çıktık. Sadece kendimize giyecek kıyafet almıştık. Ben anneme gittim, eşim de arkadaşına gitti üç gün ben ailemden, o arkadaşından ayrı odada kaldı. Üç gün boyunca o karışımı sürüp duş almadık. Zor bir süreçti. Üç günün sonunda evimize gelip eşyaları aldık, yeni evimize getirdik. Poşetleri açmadan duşa girdik. Çıkınca da poşetleri açıp temiz , ütülenmiş kıyafetleri giydik. Üstümüzden çıkanları, geçici aldığımız havluyu, geçici aldığımız lifimizi hemen çöpe atıp çıkardık.
🤩Ve geçti… bir kaç gün daha kaşındık ama atlatma evresiymiş. Hatta eşim kaşındığı için salonda yatmıştı, yedek battaniyemiz de yoktu çok üşümüştü çok üzülmüştüm o gün o haline 😰
🤷🏼♀️Yani mutlaka hastaneye gitmeniz lazım. Koltuklarınıza , halılarınıza fön makinesi tutun gerekirse, sıcakta ölüyorlarmış çünkü.