Evet beklenen an geldi ve ben de artık doğum hikayemi yazıyorum ☺️ Hamileliğimin başından beri sürekli doğum hikayeleri okuyup bana da nasip olur mu diye düşünür dururdum çok şükür rabbim nasip etti 🤲🏻 Uzun doğum hikayelerini okumayı hep sevmişimdir bende uzun tutacağım 🤭☺️ Hamileliğimle başlamak istiyorum 2. Gebeliğimdi ilki 8 haftalık kalbi durduğu için kürtaj olmak durumunda kalmıştım nasip böyleymiş dedim 6 aylık korunma sonrası kürtajdan 9 ay sonra doğal yollarla tekrardan nasip etti rabbim mucizesini. zorlu bi hamilelik geçirdim 12 haftama kadar haftada 1-2 kanama lekelenmem oluyordu kese etrafında kanamalar oluyordu ama kesem her zaman düzgündü ve güzel yerleşmişti. 15 haftama kadar sabahları istifra ettim prilam dr kankam olmuştu 🙄 sürekli erken doğum riskim olduğu söyleniyordu. Böyle böyle giderken endişe ve stresle gittiğim hastane pandemi hastanesi oldu doktorum klinik açtı hastaneden ayrıldı vs derken ben yeni bi doktor arayışına girdim. Ve dünya tatlısı mükemmel doktorumuz Eray balcan ile tanıştım bi arkadaşım vasıtası ile 😍kendisi ile o kadar güzel bi uyum yakaladık ki hemde 31 haftada tanışmamıza rağmen bana kim sana erken doğum riskin var diyo demişti 38i geçersin erken doğum filan yok unut demişti ki öyle de oldu☺️ 36. Haftadan sonra sürekli beklemeye başladım her kontrolde aşırı meraklı ve panik olan eşim ne zaman doğucak ne zaman doğucak diye doktorumuzu sıkıştırıyordu en son 39+5te gittiğimizde havalarında vermiş olduğu bunaltıcılıktan doktoruma ben artık doğurmak istiyorum çok yoruldum dedim 🤭 oda bana tamam pazartesiye kadar gelmezse yatışını yapalım suniyle başlatalım dedi pazartesi tamda 40 haftalık oluyordum. Hemen atladım tabi ucunda oğluşuma kavuşmak vardı🥰 pazartesi günü yani 13 temmuz sabah saat 7de annem ben eşim Kayınvalidem hastanedeydik herşey o kadar güzeldi ki aşırı bi rahatlık vardı bende önlüğümü giydim damar yolum açıldı lavman yapıldı ve açılmam sadece 1 cm olduğu için önce fitil önerdi doktorum. propess denilen birşey rahim ağzına yerleştiriliyor açılmayı sağlıyor. Doktoruma o kadar çok güveniyordum ki kabul ettim 11 gibi fitilim takıldı 1 saat içinde etki etmeye başladı saat başı açıklığıma bakılıyordu 😒 en zor kısmı sanırım buydu ebeyi gördüğüm zaman bahane üretiyordum duşa girecektim tam🤭 pilatesi yapmadım daha diye 🤭🤭 ama nafile saat başı yapıldı o açıklık muayenesi saat 5 olduğunda 5 cm denildi ve fitil çıkarıldı bu arada fitil kendi sancılarınızı getiriyor bende öyle oldu kendi sancınız o kadar güzel ve rahat ki anlatamam sancı anlarında duşa giriyordum çömelip kalkıyordum pilates topunda zıplıyordum derken saat 6 oldu ve mesai saati bitti ebeler değişti, doktorum gitti bana doğuma yakın geleceğini söyledi. Belki tanıyanlar vardır doktorum Instagram da ufakta olsa takipçisi olan tanınmış biri Story atıyorlar sürekli kendisi ve asistanı. odamda iken hep takip ettim kendilerini benimle ilgili sürekli normal doğumu beklediklerini atıyorlardı bu bana güç veriyordu böyle dememin sebebi ise çevremde bi çok arkadaşım böyle doğumu başlatıp sonunda dayanamayıp veya açılması ilerlemeyip sezeryan olmalarıydı . Sezeryan olmak problem değildi de normal olarak başlayıp saatlerce çekip sezeryane alınmak beni korkutuyordu 😒 neyse saat 6dan sonra suni sancı takıldı ve aman allahım Buda ne fitil ile aralıklarla gelen sancılar hiç kesilmeden geliyor neyseki akşam gelen ebemiz o kadar iyiydi ki dünyalar tatlısıydı hala kendisiyle iletişimim var allahım ondan bin kere razı olsun ben razıyım. Az önce de dediğimi gibi zorlayan kısmı sürekli açıklık muayenesiydi saat 10 olmuştu ebemle o kadar güzel bi uyum içindeydik ki tam gücüm kuvvetim kalmadığı anda meditasyon müzikleriyle pilates topunda zıplamalara başladık beni yürütüyor duşa sokuyordu sancının verdiği acıyla eşimi annemi filan görmek istemiyordum sadece ebemle ben odadaydık. Bana açıklığın 8 cm olduğunu doktora haber vereceğini söyledi dünyalar benim olmuştu acılarım bitecek ve yavruma kavuşacaktım. Doktorumuz Story atmıştı hızla koşarken doğuma gidiyoruz diye allahım sancıları unuttum resmen heyecan sardı beni doktorumuz geldi açıklığa bi bakalım dedi ve oda ne😳 6 cm bebeğin başı yukarıda dedi😔 dünyalar başıma yıkılsa yeriydi. Artık beni tutabilene aşk olsun ortalığı yıktım diyebilirim sezeryane alın istemiyorum diye saatlerce çektiğim fitil sancısı + suni sancı+ sabah 7den beri hastaneden olmam iyice gücüm tükenmişti ebem bana az kaldığını biraz daha sabretmem gerektiğini söyleyip duruyordu bense sürekli eşimi çağırıyor sezeryane alınmak istediğimi daha fazla gücüm kalmadığını söylüyordum. En son o kadar fazla daralttı ki sancılar acilen ameliyathaneye inmek istediğimi söyledim eşimde artık daha fazla acı çekmeme dayanamadı ve kabul etti anestezi ekibine haber verildi doktorum hazırlanmaya gitti suni sancı kapatıldı. Ve aman allahımmm oda ne aşırı bi ıkınma isteği geldi duramıyorum büyük tuvaletim geliyor diye bağırmaya başladım😳 ebem hemen bi heyecanla muayene edicem dedi hayır istemiyorum demelerime rağmen muayene etti ve direk hasta karşılamayı aradı doğum başlıyor acil tekerlekli sandalye getirin diye bana da ıkınma derin derin nefes al diyordu ne olduğunu anlayamadan 5 dk içinde doğumhanedeydim 2 sefer güçlü ıkınma ve kesi ile bal oğlum doğmuştu o kadar güzeldi ki ilk dediğim şey bu benim mi olmuştu😢 hemen karnımın üstüne koydular çok güzeldi hayallerimden bile daha güzeldi inanamıyordum🥰 sonra aldılar götürdüler giydirmeye 10-15 dk kadar dikişlerim sürdü 5 dikişim vardı. Ve odamıza çıktık eşim ben aniden doğumhaneye alınınca çok korkmuş birşey oldu diye kapıda ağlamış tutamamış annem filan. bebeği doktorumuz alıp çıktığında heyecandan ne yapacağını şaşırmış bu anları doktorumuzun asistanı videoya almış İnstagramda filan paylaşınca da Show haberden bu korona günlerinde içleri ısıtıcak bi görüntü diye yayınlamak için izin istedik bizde kabul ettik minik oğlumuza güzel bi anı kalacağını düşündük 🥰🥰🥰 Buda bizim doğum hikayemiz 🤍
Sancı anlarında forumdan tanıştığım bebeğini kaybeden canım arkadaşım @Sermec27 için çok dua ettim rabbim ona ve isteyen,dileyen,vicdanlı ana baba olacaklara hayırlı bi evlat nasip etsin diye rabbim kimseyi bu mucizesinden mahrum etmesin inşallah 🕊
Hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum 🤗
BİZ MEZUN OLDUK TEYZELERİMİZ🌸