Kızlar evet sonunda ben de hikayemi yazmak için fırsat buldum. Meleğimle bugün 56. Günümüz. Gelelim doğum hikayeme.
Hamileliğimin en başından beri hep normal doğum istiyordum çünkü bu yaşıma kadar (27) serum bile yemedim ameliyattan anesteziden ve kesilmekten çok korkuyodum. Hamileligimin 30. Hastasına kadar çalıştım öğretmenim bu arada. Araya Pandemi girdi vs online eğitim yaptık sonra zaten doğum iznine ayrıldım. Pandemi döneminde evde olduğum için çok fazla hareket edemedim açıkçası ama manevi yönden çok dua edip çok istedim normal doğum olsun diye.
Haftalar geçti bizim prensesten hareket yok 38+6 dayken sabah kalktığımda tuvalete gittim ve bayağı sulu akıntı geldi iç çamaşırımı ıslattı bende nişan zannettim sevindim ama hiçbir sekilde sancı vs yok bende. Sonra doğum olur diye ben bir duşa gireyim dedim girdim çıktım ve pıhtı şeklinde kan geldi çok korktum. Çünkü hala sancim yok ve su geliyor ufak ufak. Doktoruma haber verdim hemen hastaneye gel dedi. Bende hala sancı yok moralim bozuk gittim. Benim 34. Haftada suyum azalmıştı zaten doktorum suyun da geliyor riskli olur önce suni verelim olmazsa sezeryana alırız deyip yatışımı verdi
Beni NSTye bağlayıp suni verdiler ufak ufak vuruyor tabi neyse bi ara meğer bebeğimin kalp atışı yavaşlamış. Hemşire gelip suni sancı kapattı sonra doktorum geldi aldınız mı haberi dedi bebeğin kalp atışı yavaşladı seni sezeryana alacağız genel mi istiyorsun spinal mı diye sordu. Tabii ben hiç istemiyorum hocam bir kez daha deneyemez miyiz diye sordum. Peki dedi ebeleri çok dikkatli bir şekilde yavaş yavaş sancıyı verin dedi. Açılmam güzel ilerledi 5 saatin sonunda 5 santim açılmam olmuştu. Duşa girmek çok çok iyi geliyor sancıları 10 üzerinden 4 gibi hissetmemi sağladı. 1 saat boyunca duşta durdum annem belime kasıklarıma su tuttu çok iyi geldi. Ebe seni bir kontrol edelim deyince en de içimden yalvarıyorum İnşallah 8 santim der diye ve ebe bir an dedi ki başı göründü sen doğuma alıyoruz. Ne olduğunu anlamadan doğumhaneye girdim iki kere kuvvetli ıkınmadan sonra ve tabii kesiyle bebeğimi kucağıma aldım. Dikişlerim 3 günde iyileşti. Sütüm de 3. gün geldi. Çok şükür her şey yolunda. Siz siz olun kendinize inanmaktan vazgeçmeyin. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin hepinizi öpüyorum. 😙😙💗💗💗