edaelifokmn Kızlar günaydın 12.haftamdayım 5.haftanın sonundan beri mide bulantısı ve kusmadan mahfolmuş durumdayım 5 kilo verdim, Prilam ilaç aldım sabahları 2 tane peşpeşe akşama doğru yine çok kötü olursam kusmalarım devam ederse 1 tane içiyordum en azından mide bulantım devam etsede ayakta durabiliyordum kusmalarım baya bi azalıyordu. Geçen hafta kontrole gittim doktor ilacı kesinlikle 2 tane peşpeşe içmemem gerektiğini sabah 1 akşam 1 içmem gerektiğini söyledi doktorun dediği gibi içiyorum fakat yine eskiye döndüm günde 6-7 kere kusmaya ufacık birşey ağzıma atsam çıkarmaya uyandığımdan gece uyuyana kadar bulantıdan kıvranmaya başladım😢 doktora eşim sordu fakat doktor dediğim şekilde içmeye devam etsin normal süreç az kaldı bulantı kusmaları geçicek demiş ama hiç geçicek gibi değil doktorun dediği şekilde kullandığımda hiçbir fayda görmüyorum en azından kusmamı geçirmesi için 2 tane peşpeşe içmem gerekiyor doktorda öyle kullanma kesinlikle diyor… Sizler nasıl kullanıp fayda görüyorsunuz?
Tugce1803 edaelifokmn Benim hiç bulantı, kusma gibi şikayetlerim olmadı. Forumu okuyunca ya olursa diye doktora yazdırmıştım. Doktorum bulantın olursa gece yatmadan önce 2 tane içeceksin demişti.
teletabi edaelifokmn canım ben 35.haftama kadar kullandım gece yatarken 2 tane içiyosun mis gibi kalkıyosun.
Akgl06 edaelifokmn o haptan alınca aksine benim de o gün mide bulantım fazlalaşıyor ve kusuyorum ama doktorum bana gün için de 3 tane alabilirsin demişti yediklerime dikkat ediyorum sadece haşlanmış patates ayran ve pirinç pilavı ile besleniyorum yoksa aksine bişey yersem o gün kusmakla ölüyorum resmen internetten araştırın iyi oluyor
Sebseb edaelifokmn Bana da gunde 3 kere olacak sekilde vermisti drum. Ben sabah bide aksam yutuyordum rahatlatiyordu en azindan 3 4 kere anca kusmusumdur. 16. Hafta da kesildi bulantilarim. Gece 2 tane icip yatanlarda var tabi
YavuzCagan Bende 6 haftadan beri kullanıyorum cok şiddetli kusmam var senın gıbı gunde 7 8 kere ve doktorum gece 2 adet yatmadan önce icilcek dedi eğer fayda etmezse sabah da 1 adete başla dedi suan 21 haftalığım bır muddet sabahları da ıctm smdı bıraktım gece 1 adete düşürdüm kusmak mahvediyordu beni suan baya iyiyim şükür
edaelifokmn Akgl06 benimde yiyebildiğim şeyler çok az.. yağsız kaşarlı tost yada bir dilim labne ekmek, haşlanmış patates, bide birkaç içebildiğim çorba, kavun bunlar dışında hiçbirşey yiyemiyorum karnım hep aç oluyor. Az yediğim içinde tansiyonum sürekli düşük
edaelifokmn Neden benim doktorun ısrarla 2 tane üst üste içmemem gerektiğini söylüyor anlamış değilim 1 tane içtiğimde gerçekten sanki hiç içmemiş gibi oluyorum doktorda öyle diyince napıcağımı şaşırdım gerçekten çok zor çok yoruldum artık bulantı ve kusmaktan aşırı güçsüz ve halsizleştim😞
Tugbaaelbr edaelifokmn bende gece yatarken 2 tane içiyorum bulantıların ne zaman geçeceği hiç belli olmuyor 6. Ayimdayim hala içmedigim gün ayağa kalkamıyorum bence geceden iki tane iç bi zararı olacağını düşünmüyorum
edaelifokmn Tugbaaelbr 6.ayda hala bulantılarınız devammı ediyorr Allah sabır versin gerçekten zor… Aslında ilk ilaca başladığım zamanlarda gece yatmadan 2 tane içip yatıyordum ama ertesi gün mide bulantım saat 3-4 gibi tekrar başlıyordu bende çareyi sabah uyandığımda 2 tane içmekte bulmuştum çoğu zaman günü o şekilde bitiyordum tekrardan içmeden.. ama doktor şimdi ısrarla sabah akşam bir bir içiceksin diyince çok kafam karıştı faydasınıda görmüyorum ısrarla öyle içmeyeceksin dedi diye içmeyede içim el vermiyor eziyet çekip duruyorum napıcağımı şaşırdım😞
Bir_zerre edaelifokmn Zaten mg olarak çok düşük bir ilaç çoğu doktor gece yatmadan 2 tane içilmesi gerektiğini söylüyor aile hekimi bile. Siz öyle için doktorunuza söylemeyin. Zaten araştırırsanız gebelikte güvenli ilaçların kategorisinde. Bir de günde 4 tane bile içiliyor ki ben başta öyle içiyordum.
Cancazim Benim doktorum da yatmadan iki tane al dedi kesmezse sabah ta bir tane al dedi yine kesemzse öğleden sonra da al 1 tane dedi ama beni kesmedi onu atınca daha da kusuyorum bide aşırı halsizlk uyku yapıyor kullanmasam daha dinç duruyorum . Kullanmıyorum artk 6 kilo verdim bende 11 haftalığız daha bakalm nzmn gececek
merveli-90 Benim doktorum gece yatarken iki tane birden içiceksin öyle faydasını görüceksin dedi gün içinde de bulanırsa bir tane daha içebilirsin ama gün içindekini içmemeye çalış dedi öyle kullandım bu doktorların hepsi farklı kitaplardan mezun oluyor heralde ben anlamıyorum bir şeyin bir reçetesi yok mu yani herkes kendine göremi uyarlıyor.
Mineust Banada gece yatmadan 2 tane iç dedi ama öyle bir faydası olmuyo. Bende sabah kalkınca 2 tane içiyorum daha iyi geliyo
Tgbaaparlar edaelifokmn banada aksine aksam yatarken 2 tane birden ic demisti ben 6ay ictim gecmedi bulantilarim cunku sadece o toparliyodu beni
edaelifokmn Tgbaaparlar ayy 6 ay boyunca bulantımı çektiniz nasıl dayandın ben 3. aydayım dayancak gücüm kalmadı çok yoruldum hep aynımı devam ediyor bulantılarım yoksa belli bi zaman sonra azalıyor yemek yiyecek duruma geliyormusun
Tgbaaparlar edaelifokmn ilaci içmeseydim cok kotu durumdaydim ama ilacla hafifledi yemek yemeye basladim. 6ayda hic gecmedi sonra kendim ilaci birakmayi denedim o gunden beri icmiyorum..vallahi nasil gecti o zamanlar simdiden hatirlamiyorum sona geldik ama dusununce baya cekmisim😅