Merhabalar hamile anneler :) umarım hepiniz yavrularınızı bian önce kucağınıza alırsınız. Hikayeme başlayacak olursam, harika bir hamilelik geçirdim, sadece son haftalarım zor geçti. Karnımda inanılmaz bir kaşıntı vardı. Onun haricinde kilo zorluyordu beni. Normal doğum çok istiyordum ama ısrarcı da değildim doktor hangisini uygun görüyorsa ona göre ilerleyecektim. 39.haftaya girdiğimde doktor kontrolüm vardı. Bebeğin kanala girmediğini söyledi çatı kontrolü yaptı çatım da darmış riske atmayalım yarına saati belirleyelim dedi 😊( bu arada çatı muayenesi hiç acıtmıyor fakat çatı muayenesinden sonra mı bilmem ama çok zor yürümeye başladım.) Ertesi günü erkenden yatışım yapıldı. Apartopar ameliyat kıyafetleri giydirildi damar yolu kan alma nst derken ne olduğunu anlamadım 1 saat içinde ameliyathaneye alındım o an sandalyeye alınmak bile beni çok heyecanlandırdı ağlamamak için kendimi zor tuttum. Her neyse sonra kendini onlara teslim ediyorsun zaten. Belden yapılan spinal de zor değildi sonrası izlemekle geçiyor. Bebeği gördüğünüz o an dünyaya bedel. Çok güzel diyebildim sadece bide çok küçük dedim 😊 52cm 3280 gr doğdu. 45 dk içinde hersey bitti. Asıl iş odaya gelip uyuşukluk geçince başlıyor. Yürümek çok zordu iki büklüm yürüdüm o gece çok ağrılı geçti. Yinede bebeğimi emzirdim. Size anlatmak istediklerim aslında bundan sonrası. Ne olursa olsun bebeğinizi emzirin yanınızdaki refakatçi rahat ettiğiniz biri olsun mutlaka birde eşiniz. Annem ve eşim iyiki vardılar tuvalet ihtiyacı olsun emzirme olsun çok muhtaçsınız en yakınlarınıza. Annem sürekli göğüslerimi sıkıp bebeğe verdi birde doğuma gitmeden önce emzirme videoları izlemenizi tavsiye ederim ben 3gun yanlış tutmuşum. Zor emzirdim. Mutlaka pompa, silikon uc, süt arttırıcı içecek ve incir suyunu kaynatıp blender dan geçirin derim. Doğum olduktan sonra yavrunuzu düşünmeye başlıyorsunuz ve aç kalmasın diye süt lazım emzirilmeyince kan şekeri düşüyor ve mama takviyesi yapmak zorunda kalınıyor. Birde sıkıntıdan ikinci gece kaşıntı tuttu beni karnımda ve bacaklarimda. Karnimdaki gebelikte de var diye umursamadim fakat kıpkırmızı olup kabarmıştı aynısı bacaklarımda da çıkınca doktora söyledim kurdeşen olmuşum. Yani asıl olay doğum değil doğum sonrası. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor bunu bilin. Artık çocuğunuzu düşünmeye başlıyorsunuz. Sorunuz varsa sorabilirsiniz :)