Bicik Kizlar 31 haftalik hamileyim. Ben arada cola fanta ice thee iciyordum asitli asitli icecekler hergun degilsede haftada 1-2 kez iciyordum. Ama bi arkadasim dediki o asitli icecekler bebege dogdunda cok gaz ve sanci yapacak dedi. Bilmiyordum boyle birsey oldugunu.kahve icmem hayatta. Ama asitli iceceklerin gaz ve sanci yaptigini bilmiyordum. Sizce dogrumu? Artik icmicem ama sanirim gec kaldim artik. Cok korkuyorum. Kizimda hic asitli icmemistim canim cekmiyordu ama yinede aglayan bebekti. Bu sefer hep soguk soguka asitli icecekler cekti ictim arada. Sizde ictiniz mi hic?
cocukgelisimcianne_ Bicik bende içtim gazdan daha çok zararları var ama nefsimizi tutamıyoruz işte … takma kafana boşver Rabbime emanet gaz İçin bir sürü çözüm var
aezgi Bicik canım korkma bu kadar bence söyle söyliyim ben sıgara kullanıyodum hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım sürmedim ağzıma ama aynı zamanada kola bağımlısıydım kolasız yemeğim olmazdı o derece doktoruma sordum arada sırada icsem bisey olurmu az birsey tabi hicbirsey olmaz ic demişti bana
yurdagul4 Bicik bende cok sık olmasada içtigim oldu ama o her bebekte öyle olcak diye birşey yok benim yengem iki cocugundada hic kesmeden kolasını gazozunu içti iki cocugundada gaz sorunu olmadı
Yakamoz__gul Bicik ben gaza bı etkisi olacağını hiç sanmıyorum. Bak icmedigin halde kızın çok gazliymis. O bebeğin yapısıyla alakalı. Hani zararlı olduğu bı gerçek. Ne kadar az icebilirsen o kadar iyu
3_prenses_annesi Bicik 🤣🤣kız yok korkma ben ikisinde de içtim aşırı severim kolayı kolasız yapamam bebisler doğdu gaz maz olmadı şükür öyle bisey yok inanma ama gerçekten başka zararları var ama elimde değil tutamıyorum emziriyorum hala içiyorum öyle olsa sütten de geçer ama yok
Duruhnd Doktorum ilk hamileliğimi öğrendiğim gün kola fanta gazlı içecek kokoreç midye çiğ köfte ve sakatatı yasakladı o günden beri sadece 2 kez dışarıdan hazır çiğköfte yedim yasaklılardan. asitli içeceğin sadece bebeğe gaz olarak değil farklı zararları da oluyormuş sanırım. Zararın neresinden dönersen kar bundan sonra içme derim
Sezensu Bicik Arkadaşın saf cahilmiş. Gazdan daha önemli zararları var ama bu normalde de geçerli sadece hamilelikte değil arada içmekten zarar gelmez canım korkma. Ben hiç içemiyorum şeker yasak ama yasaklanmadan önce çok nadir içiyordum şeker sorunum olmasa arada yine içerdim.
YagizAsyaMom Bicik ilk gebeliğimde hiç içmedim diyebilirim ki kola bağımlısıyım. Ama oğlum çok gazlıydı🤢 hiç bir ilgis yok korkmayın elbette zararı var ama gaz konusunda kefil olabilirim ilişiği yok şimdiki gebeliğim de de içiyorum sanmıyorum ki sorun olsun Nefis bu çekiyor yakacak bişey yok 😵
Mehtap74 Bicik yok canım okadar dan bişey olmaz. Halam hamileyken günlük içerdi çocukta hiç gaz sorunu olmadı. Kafana takma haftada bir iki den bişey olmaz. Bende 2 hamileliğimde de arada içtim sıkıntı yaşamadım.
Edsn Gaz,sancıyla kolanın alakası olacağını zannetmiyorum şöyle ki gelişim geriliği yapabilecek kadar zararlı evet ama çok canın isteyince arada abartmadan içilebilir.Gaz,sancı her bebekte var herkes kola mı içmiş hamileyken 🙄
Temmuz7 Bicik bende haftada bir iki içiyorum günde yarım paket sigara içenler varmış bence onlar kadar zarar vermiyoruzdur 🤦♀️
Mevakusunannesi Kızlar çocuğa gaz olasından ziyade cidden çok fazla zararı var ve bizim kullandığımız her şey birebir çocuğumuza geçiyor,başkaları sigara içiyor diyerek kendimizi avutmamak lazım. Benim de canım çekiyor ama hem kendi sağlığım hem çocuğum için içmiyorum
edalianne yaaa ben(çok affedersiniz) kustuğumda çıkan asitle o bebek büyüyor ne gazoz da ne de kolada var o asit. üzmeyin kendinizi. elimizden telefon düşmüyor doktorlara göre o daha riskli