Herkese merhaba, en sevdigim seydi dogum hikayeleri okumak. Ve normal dogumlari ozellikle okurdum. Banada nasip oldu kendi normal dogum hikayemi yazmak. Oncelikle sunu belirteyim tek hayalim normal dogum yapmakti gercekten sezeryandan cok korkuyordum. Amelyat olma hissi nedense beni hep tedirgin ediyordu. Cok sukur cok guzel bir hamilelik gecirdim bulantim vs sikayetim olmadi. Dr um hep cok rahatti bende cok rahattim. Gebelikten oncede aletli plates yapardim gebelikte sadece ilk 3 ay yapmadim sonra yine devam ettim taaki dogumumdan 1 gun onceye kadar😂 27 nisan cuma sabahi 38+2 idik. Sabah idrarimi yaptim ve sonra hep camasirim islandi. Dr A gittim ama suyumun ii oldugunu suyum olmadigini soledi. Aksam 9 gibi sancilar basladi. Once duzensizdi sonra saydim 5 dk ya dusunce esime dedim gidelim baksinlar. Ama tek korkum bu sirada nst de sanci cikmassa bu sanci degil derseydi. Bu sanci degilse sanci ne diye dusunmeye basladim😂😂 uzatmiyim nst de gercekten sanci yok ama nst baglandigim sirada guclu bir sanci gelmedi cunku bu arada sanci dedigimiz seyi hep nasil anlicam derdim anliyorsunuz ya cok garip bisi belden gelen rahminizi icini biri yirtiyormus gibi bir an oluyor ama hemen yumusayip geciyor. O en yuksek oldugu ani atlatinca 5 dkka rahatlama normal hayata donus😂 neyse nst sancim cikmadi cati muayenesi yapti daha once hic yapmamislardi 4cm cikti baya sasirdim aslinda 2 falan cikar diye korkuyodum cunku bu sirada ole cokta agri olmuodu . Neyse yatis yaptilar gece 11 de 1-2 saatte 7-8 cm e ciktik kendi sancimla suni hic almadim epiduralde istemedim 4 cm de yapiolarmis dedim ya o sirada hafif ve katlanabilirdi cunku. Bide ebe bazende dogumu yavaslatio yada hissetmeyebilirsin Yine agri olabilir deyince iyi baglama madem dedim. Ayy ama o 8 cm den sonra 4 saatte falan 10 cm e geldik. Ve o aralik gercekten zordu. Ama sonuc olarak ikinma falan derken son raddede catala aldilar. 3 kere falan buyuk tuvaletimi yapmisimdir.😂 lavman yapmadilar. Ama hep derlerdi ebeyi dinleyin ne derse yapin diye ebe cok onemli enerjisi soyledikleri hep onun soledikllerini yaptim ve kizimi dr un kesi atmasiyla 3 dikisle kucagima aldim. 5-7 dkka falan kordonu kesmedi atimi durmadi. Sonra esim kesti kordonu❤ Sildiler hazirladilar orada baya bi sure plasantayi bekledik baya bi gelmedi bastirmadilar karnima oluruna biraktilar bide plasenta icin ikindim. Simdi cok iyiyiz. Yine olsa yine normal yaparim kesinlikle oladar cektigim sanci bugun unuttum bile. Cok uzun oldu ama ben uzun hikayeleri okumayi severdim ondan severek okursunuz isallah. Sorunuz olursa elimden geldiginca cevaplarim. Hepinize kolay dogumlar dilerim. Pozitif olun sans mutlaka sizinle olur🙏🏻❤