Ececem sanirim her kadin sanciyi farkli his ediyor. Okudugum ve duydugum hikayelerden bu sonuca vardim. Sanirim ben cok az acilari bile siddetli his edenlerdenim. Bu adet sancisi cektigim dönemlerdede ayniydi. Sancidan kusar ve yerlere yatardim.
Doguma gelince, yalanci dedigimiz yerlesme sancilarini bile cok siddetli his etmistim. Sancilar cok düzensiz ve yetersizdi, ama ben cok siddetli his ettim. Bu sebebten dogum sancisi bana 3-5 tik daha sert gibi geldi, ön sancilardan. Toplamda dogum sancisi ile birlikte 3 gün sanci cekmis biri olarak, hic korkma diyorum. Egerki hersey yolundaysa bir komplikasyon yoksa sakin ol.
bagirmaya gelince, ilk sancilar sertlesmeye basladiginda nefes alma sekli zaten degisiyor. Inlemeye basladim ve fark ettim ki inlemek bagirmaya gececekti. Eminim bagirmak rahatlatiyordur ama cok yorucu.. egerki bide saatlerce sanci cekmek gerekiyorsa! Bu yüzden nefes taktigine gectim hemen ve hic bagirmadan sancilari karsiladim ve dogumdada ikinirken hic bagirma geregi duymadim. Bagirmamayi kontrol ederseniz daha kolay ve bilincli karsilarsiniz sancilari. Buna gayret gösterin. Zor kolay degil ama yapilmayacak birseyde degil!!