Selamlar,
Bugüne kadar (32+2) normal doğuma çok motive ve çok cesurdum. Fakat cumartesi nst girdim ve nst odası doğumhanenin yanında. Bu sırada bir annenin doğumuna şahit oldum. Bir çok kez video izledim. Bağıran çok kişi gördüm ama bu kadın feryat ediyordu. Anne beni kurtar anne bir şey yap diye diye yerlere attı kendini. Bende açıkçası biraz etkilendim ve korktum.
Acısız olmayacağının farkındayım ama canlı canlı şahit olmak garip hissettirdi.
Lütfen motivasyonum için normal doğum yapmış annelerden bir kaç bir şey duymak istiyorum 🎈 şimdiden teşekkür ederim
Normal doğum yapmış anneler 🌸
Ececem ilk doğumlar bazen daha zor olabılıyor ama normal doğum İnan bana dünyanın en güzel duygusu ben sana bunu tarıf edemem acı mı evet ama en guzel acısı korku mu en güzel korku bu dünyaya gelen herkes doğmuş ve çoğu normal korkma tevekkül et Allah’a sığın gerısı çok kolay inşAlalh
Ececem bende bundan korktuğum için en baştan epidural isteyecem 🥺
- Düzenlendi
Ececem bende senin gibi hiç korkmadım cesurdum herkesin acısı farklı diye düşündüm kimsenin anlattıklarından da etkilenmedim ve doğuma yakın bi kaç kere bağırdım sadece sancı vurdukça ama feryat etmedim hiç doğumhanede de 2 kere bağırmışım annemler kapıdaydı duymuşlar nası sadece 2 kere bağırdın dediler doğururken birinde gücüm bitmişti ıkınırken gücüm gelsin diye bilerek bağırdım diğerinde sancı geldiği için bağırdım bence normalde de insanın yapısıyla alakalı ben günlük hayatta da sakin ve dayanıklıyım doğumda da aynıydım doğum yaptıktan sonra hastaneden çıkarken hastanenin merdivenlerinden aşağı yuvarlandı dikişlerimde vardı gık demedim ne yuvarlanırken ne sonra halbuki popomdan dizime kadar bacağım mosmor olmuş resmen çürümüştü
Ececem bende normal doğum yaptım sancı gelınce o kadar kotu degılde sıvılsancı verınce bıraz ınsan zorlanıyor oda olmasa dogum zor oluyor ve de herkesın kı aynı gecmıyor korkmayın bence fazla
Ececem bende korkmuyordum ama sonlara yakın nasıl doğurcam demeye başladım rüyalarımda çok kolay doğuruyorum bumuymuş diyorum inşallah tersi çıkmaz rüyamdaki gibi doğururum
[silindi]
- Düzenlendi
Ececem suni sancılı ve epiduralsiz, 40 gün önce doğum yaptım. Son yarım saat,bir saatlik acı haricinde aşırı zordu diyemem. 2 cm açıklıkla ortalığı ayağa kaldıran bir kadın vardı doğum yaptığım sırada asla kulak asma ve korkma her gebelik ve doğum kendine özeldir. Yapabilirsin yeter ki iste ve kendine inan 🌸
Melike145334 çok teşekkür ederim. Vazgeçmek zaten aklımın ucundan bile geçmiyor ama ister istemez düştü motivasyonum :) çok güzel ve özel olduğunun farkındayım 🎈
polisanne19 inşallah canım❤️ Hepimiz su gibi doğuralım
Ececem sanirim her kadin sanciyi farkli his ediyor. Okudugum ve duydugum hikayelerden bu sonuca vardim. Sanirim ben cok az acilari bile siddetli his edenlerdenim. Bu adet sancisi cektigim dönemlerdede ayniydi. Sancidan kusar ve yerlere yatardim.
Doguma gelince, yalanci dedigimiz yerlesme sancilarini bile cok siddetli his etmistim. Sancilar cok düzensiz ve yetersizdi, ama ben cok siddetli his ettim. Bu sebebten dogum sancisi bana 3-5 tik daha sert gibi geldi, ön sancilardan. Toplamda dogum sancisi ile birlikte 3 gün sanci cekmis biri olarak, hic korkma diyorum. Egerki hersey yolundaysa bir komplikasyon yoksa sakin ol.
bagirmaya gelince, ilk sancilar sertlesmeye basladiginda nefes alma sekli zaten degisiyor. Inlemeye basladim ve fark ettim ki inlemek bagirmaya gececekti. Eminim bagirmak rahatlatiyordur ama cok yorucu.. egerki bide saatlerce sanci cekmek gerekiyorsa! Bu yüzden nefes taktigine gectim hemen ve hic bagirmadan sancilari karsiladim ve dogumdada ikinirken hic bagirma geregi duymadim. Bagirmamayi kontrol ederseniz daha kolay ve bilincli karsilarsiniz sancilari. Buna gayret gösterin. Zor kolay degil ama yapilmayacak birseyde degil!!
[silindi]
Ececem yok ilk doğumum olduğu için ıkınmayı kaçırırım diye takmıyorlardı