Defnenaz Kızlar merhaba, tüp bebekte 3 yumurtam genetiğe gitti ve 3’ü de hasta geldi. Dolayısıyla transfer ve rahim dinlendirme olmadı. Dün hastaneyi arayıp haftaya yapacakları yumurta toplamada kaç para alacaklarını sordum. 3750 iade yapacklarını ama tedaviye devam edersem onu yeni tedavi parasından düşeceklerini söylediler. Rahim dinlendirmede ne yapıyorlar ki o parayı alıyorlar bizden? Yumurta dondurma parası mı o?
Homeless20 Defnenaz rahim dinlendirme ücretini ilk kez sizden duyuyorum ben yumurta toplandıktan sonra doktorum bir ay rahim dinlensin sonra ki ay yapalım dedi. Buyuk ihtimalle eğer paranın hepsini ödediyseniz transferin ücretini geri vereceklerdir size yada dondurma ücreti
Dorothy Defnenaz ucu de hasta geldi demissiniz embriyolar icin. Onlar size transfer edilmez. Siz rahim dinlendirme yapmayacaksiniz ki. Yeniden yumurta toplanir sizden. Onun icin de para alirlar tabi ki.
Yakamoz__gul Defnenaz tam ucretlendirmeniz nasıldı anlamadim ama bizim ekstra olan herşey için ücret vardı. Bide tedavinin belli aşamalarında tadavinin iptali durumunda belli ücretler vardı onlar odeniyordu. Yumurta toplandı embriyo oluşturuldu ama transfere uygun bulunmadı. Toplam ücret 10 bin liraysa bunun 7500 u ödeniyor gibi örneğin. Tümünü odediyseniz kalan 2500 u size iade ediyorlar. Benim 1 ay rahim dinlendirme oldu onun için hiç bir para ödemedim. Embriyo cozdurme için ödedim. Sizin de öyle birseydir
Aysoo Bence de şu an size transfer yapılamayacağı için transfer parasını geri ödeyip, yeni baştan tedaviye başlanacağı için yani ilaç ile yumurta uyarimi yumurta toplama dölleme vs onlar için ücret talep edilecektir , diye düşünüyorum.
Defnenaz Zaten öyle oldu arkadaslar. Hasta embriyolar transfer edilmez zaten. Rahim dinlendirme dedikleri şey yumurta dondurma değil mi? Rahim toparlayasıya kadar yumurtayı laboratuvarda donduruyorlar ya. Onun parasını alıyorlar di mi?