Merhaba happy mom anneleri,
öncesinde doğum hikayemi de paylaşmıştım “ Ben doğurduysam gerçekten herkes doğurur “ başlığıyla. 🤭😊 Ama doğumumun kolay geçmesi için neler yaptığımı paylaşmamıştım.
Bebeğim 4 kilo 40 gram-53 cm doğmasına rağmen oldukça pozitif bir doğum geçirdim 😊
Hem de bayılmadan geçirdiğim tek bir kan aldırma maceram olmamıştı hayatımda. Yani ben normal doğurabilirsem bu hayatta her şey mümkündü benim için 😊
Hamileliğim çok güzel geçti, kötü hiçbir şey yaşamadım hamdolsun. Doğum yaklaştıkça beni stres almaya başladı tabii. Hem psikolojik olarak hastane fobimin beni fenalaştırıp tansiyonumu düşürüyor olması, hem de minyon bir fiziğe sahip olmam kendime güvenmemi engelliyordu.
(54 kiloyla hamile kaldım doğuma giderken 63 kiloydum. Yani toplamda 9 kilo aldım. Boyum da 1.64)
Son kontrolde doktorum bebeğin 3.600 olduğunu söyledi ama bir önceki hafta 3.700 demişti. Doktora sorduğumda cihaz aşağı yukarı bir şey belirler net bir rakam vermez demişti. Neyse ki doktorumun hamileliğimin son haftalarında 4 kiloyu bulur dediği bebeğim 4 kiloyu bulmamıştı. Bu beni biraz rahatlattı. Kilosu 3.600 olarak söylenen son kontrolümden 4 gün sonra doğuma gittim. Sabah nişanım geldi, 6 saat sonra da suyum patladı. Ya açıklık yoksa ve suni sancı bağlarlarsa diye hastaneye ağlayarak gittim. Ama hastanedeki çok çok tatlı ebe beni oldukça sakinleştirdi ve muayene etti. 6 cm açıklık var demez mi 😍😍😍 O an nasıl rahatladım anlatamam. Moralim yerine gelince de doğumum pozitif olarak ilerledi. Yani doğumumu kolaylaştıran 1. etken pozitif olmak 👏🏻
Gelelim annemle birlikte diğer yaptıklarımıza.
2) Hamile kalmadan 8 ay öncesinde aletli pilatese başladım ve hamileliğimin 6. ayına kadar devam ettim. Sonrası malum virüs 🤦🏼♀️ Pilatesin açılmalarıma çok çok faydası oldu 👌🏻 Virüsten dolayı 6. ay sonrasında evde pilates topumla youtube’dan Gözde Biber’in hamile pilatesi videolarındaki egzersizleri yaptım doğuma kadar. Hastanede de doğumhaneye girene kadar sancılarımı pilates topumun üzerinde karşıladım.
3) Son ay doğuma kadar her gün 5 hurma yedim.
4) Her gün en az 3 km yürüyüş yapmaya gayret ettim.
5) Doğuma son 2 hafta kala kuyruk sokumundan hacamat yaptırdım. Doğumu kolaylaştırdığı söyleniyor. Ama tabii ehil kişiler tarafından ve doktorunuzun bilgisi dahilinde yapılmalı.
6) Doğuma giderken meryem ana otunu suya koyduk, doğum bitiminde sudan çıkardık.
7) Ashab-ı kehf’in isimlerini arapça olarak ufak bir kağıda yazıp sancılarım başlayınca sol göğsümün üzerine bantla yapıştırdık.
8) 7 tane pirincin her birine 7 farklı kişi 1er tane yasin okudu. Yine şifa olması için sancılarım başlayınca pirinçleri tek tek yuttum.
9) Abese suresi 19 ve 20. ayetleri doğuma girene kadar sürekli okudum. Çok kısa ayetler zaten kolaylıkla ezberleniyor.
10) Doğumhaneye girdiğimde çatala oturunca belin altında epey boşluk kalıyor ebeden belimin altını bi şeyle doldurmasını istedim o da 2 tane çarşafı katlayarak belimin altına koydu. Ikınırken belim çok zorlanmamış oldu. Bence çok çok önemli bir detay.
11) Doğumhanede hasta bakıcı abla yüzümü defalarca kez suyla ıslattı. Çünkü sancılar başlayınca su içirmediler, ağzım yüzüm kurumuştu o ablanın yüzümü ıslatmaları ilaç gibi gelmişti. Her seferinde daha güçlü ıkınabilmemi sağladı. Virüs sürecinde yanınıza birinin girmesine izin verilmiyor, bu yüzden ebe yada hasta bakıcının yüzünüzü ıslatmasını rica edebilirsiniz.
12) Ve yine en önemli detay sancı çekerken yanımda çok yakın arkadaşım vardı sancı geldiğinde belimi inanılmaz şekilde ovdu. Arada güldük arada beraber ağladık ve bol bol video, fotoğraf çektik. Eşimin ve annemin odada olmalarını istemedim. Kapıda bağırmalarımı duyduklarında bile çok ağlamışlar. Bi kaç kez yanıma geldiler ama ben onları odadan çıkardım çünkü içerde beni sancı çekerken görmelerini istemedim. Diyeceğim o ki yanınızda size moral verip belinizi ovabilecek(en önemli detay belin ovulması bu arada 😄) ve o ortamı pozitifleştirecek biri olsun. Arkadaşım sayesinde doğumumu hep güzel hatırlayacağım 🥰
Şimdilik hatırladıklarım bu kadar. Hepsi bir kenara doğum nasıl olursa olsun insanın yavrusunu sağlıkla kucağına alması her şeye bedelmiş. Doğumumu hangisi veya hangileri kolaylaştırdı bilmiyorum ama hepsini paylaşmak istedim. Rabbim bütün bebek bekleyen annelere benimkinden çok daha kolay doğumlar nasip etsin 😊🧡