Buraya yazmak insanı rahatlatıyor, sanırım ben de biraz rahatlamak istedim ve yazıyorum.
41 yaşındayım ve iki yıllık evliyim. İş hayatına dalma ya da nasip diyelim, eşim de ben de evliliğimizi geç yaptık. Evliliğimizin ilk ayında hamile kaldım, ama maalesef 8. Haftada bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Üç ay sonra tekrar gebeyim, ama o da kimyasal gebelikle sonuçlandı. Sonra tüp bebek sayfasını açtık... İlk tedavimde iki, ikinci de 1, üçüncüde 7 adet beşinci gün embriyosu oluştu. Ne yazık ki bunlardan hiçbiri genetik testten sağlıklı gelmedi. İki yıllık evlilikte iki gebelik kaybı, üç tüp bebek denemesi derken çok sarsıldım. Çok şükür ki mutlu bir çiftiz, yani yüce allahım bebek olmadan da mutlu olabilme sabrını verdi bize. Üçüncü tüp bebek denememiz de olumsuz olunca bir ay kadar sonra eşim aldı karşısına ve artık hırpalanmanı istemiyorum kapatalım bebek konusunu diye konuştu benimle. O konuşma olurken reglim birkaç gün gecikmişti ve eşime söyleyemiyordum bile yanılma ihtimalim olabilir diye. Ertesi gün test yaptım ve gebeyim! Üçüncü kez doğal yolla gebeyim! Önce kese görünmedi, bir hafta tetikte dış gebelik şüphesi... Sonra kanamalar, ki halen devam ediyor kanamalarım. 13. Haftaya kadar geldik. Bu kadar kısa sürede ömrümden ömür gitti. Kaybetme korkum o kadar fazla ki, resmen bambaşka bir insan oldum. Dilerim 41 yaşımda hepimiz bir mucizeye şahit oluruz. Kim bilir, belki de gerçekten oluruz. Herkese sağlıklı bir gebelik diliyorum. Dua ile...