TugbaD ayy bende yaptırmak istiyorum araştırdım çok memnun kalan varmış

TugbaD ben epiduralsiz normal doğum yaptım. Dayanamayacağım sandığım andan kısa bir süre sonra oğlum doğdu zaten. O yoğun sancıyı kıaa bir süre çekiyorsunuz.

TugbaD eskiden epidural mi vardı. Benim bir tanıdığım epidural oluyor fakat açılması o kadar geç olmuş ki epiduralin etkisi geçmeye yakın doğum başlamış. Yani boşuna olmuş. Kalp çarpıntın varsa yaptırabilirsin riske de atma

TugbaD
Bende herkesten tavsiye aldım yaptırmayı düşünüyordum. İlk doğumum çok zor geçti korkuyorum 😔

Valla eskiden epidural yokmuş kadınlarımız annelerimiz çok çekmiş şimdi epidural var neden yaptırmayasın hiç yakma canını bence canım epiduralini ol baş agrısı falan da yapmıyor sen yeter ki kendini rahat bırak o iğne vurulurken benim görümcem ebe kendisi özel hekim yanında geç açılma vs olmuyor çok çok rahat yaparsın doğumunu

TugbaD ben öyle bişey duymadım canım epidural olmasa da belki gelmeyecek bebek açılması normal olarak da belki olmayacak onu kimse bilemez ama epidural çok büyük kurtarıcı neden can çekişesin ki zaten annelerimiz kadınlarımız hayatı boyunca çekiyor bırakın epidural yapın yahu 🤷🏽‍♀️🤭

TugbaD belki de herşeye rağmen açılman yeterince olmayacak ben bebek kafası şişmeye başlayacak o zaman ne olucaaak mecbur sezeryan yani bu kısmet biraz daha sadece epidural agrıyı azaltıyor hissettirmeyecek kadar

TugbaD öncelikle 39+2 de suni sancı epiduralsiz normal doğum yaptım sancı almadan önce 5 cm açıklığım vardı sancı aldıktan 5 saat sonra 9cm oldu ve doğumhaneye alındım yani şöyle ki açılman ne kadar var mı yok mu sancından sonra kaç saatte açılman olacak ve ya olacak mı onun için kendini gidişata ve dokturuna bırak sonuçta bir şekilde doğuyor Evet sancıyı çekerken dayanılmaz geliyor sonra bir bakıyorsunuz saatler geçmiş bebeğiniz yanında Hayırlı doğumlar sağlık ve sıhhatle inşallah

TugbaD epidural çok güzel çok rahat bişey. Bel ağrısı yaptığı doğru.ben hayatımda bel ağrısı bilmezken epiduralli sezeryandan sonra çektim. Sonra ikinciyi normal doğum istedim.zaten bel ağrım vardı iş yaptığımda yada yorulduğumda hep çekiyordum daha ne kadar olabilir ki diye sancı başladığında istedim. Sancını hissetmiyorsun .yine olsa yine isterdim. Ama açılmam olmayınca epidural +spinal sez oldum. Spinal den 5 gün aşırı derecede baş ağrısı çektim. Belde de ağrım oldu ama 10 güne geçti bel ağrım. Tabi yorulsam ağır iş yapsam yine olucak.