Evetttt kızlarrr sıra bana da geldi çok şükür . Bugüne kadar hep burada doğum hikayeleri okurdum , yeni hikayeler gördükçe okumak için sabırsızlanırdım birçok annemizden tavsiyeler almak için . Şükürler olsun bana da yazmak nasip oldu 🙏🏻
Son bir haftadır bende burada doğuramıyorum diye gezinenlerdendim 🤭 38+5 de doktora kontrole gittiğimde doktor bir hafta kadar daha bekleyelim gelmezse suni sancı verelim demişti çünkü 40 ve 41. Haftalarda kaka yapma oranı ve bunu yeme ihtimali yüksek aynı zamanda bebek içerde kaldıkça daha çok kilo alır ve normal doğum şansın azalır demişti . Doktorum 39+6 da suni sancı için gün verdi . Bende buradan çoğu postlarda okuduğum kadarıyla bir de çevremde suni sancı alanların bir kısmının anlatmasıyla suni sancıdan aşırı korkanlardandım. Bende 39+6 ya gelene kadar pilates ,yürüyüş yapma , merdiven inip çıkma , tarçınlı su , hurma yemek(37.haftadan itibaren günde 6-7 adet) , doktorumun tavsiyesiyle açılma sağladığı için ilişki ( 38 den sonra ) hepsini yaptım ama malesef ne nişan ne su ne sancı hiçbiri olmadı artık suni sancıya razı olmak durumundaydım 😊 39+6 da hastane için yatışım yapıldı ve çatı muayenesi yapıldı 2 cm açıklığım varmış . Ardından suni sancı verildi . 2 saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu . Tabi kasılma ve sancı aralarını yürüyerek ve pilates yaparak değerlendirdim . Belli bir süre sonra suyum geldi ve sancılar daha çok sıklaştı ortalama 40 dakika sonrası açılmam 8 cm olmuştu . Artık dayanamıyorum derken yarım saate tam açıklık oldu ve kendimi doğumhanede buldum 😊 Doktorum geldi tekrar çatı muayenesi yaptı o esnada bebeğin kafasını görüyorum sağlam ıkın hemen bitsin dedi ve ben 3-4 ıkınmada güzeller güzeli kızıma kavuştum 🥰💕 O kadar güzel bir andı ki bütün herşey ağrılar sızılar bitti gitti 😊 Hemen hemen 3 bucuk 4 saat sürdü suni sancı verildikten sonra kızıma kavuşmam . Ve kesinlikle suni sancı korkulacak kadar zor değilmiş normal doğum ise hiç değilmiş . Ben burada çoğu kez doğumdan korktuğumu yorumlarda dile getirmiştim belki bilen bilir 🤭Kızım da 3.550 Kilo doğdu 52 cm 🙏🏻💕 Şuan tek sıkıntımız meme reddi yaşıyoruz bunu aşmaya çalışıyoruz birlikte umarım herşey güzel olur . . . Sizlere de kolay , sağlıklı ve güzel doğumlar diliyorum. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻