Doğum hikayemi anlatmayacağım sadece tavsiyelerimi yazmak , birilerine fayda sağlamak için yazıyorum ❤️ Harika bir hamilelik geçirmedim düşük tehlikesi , pandemi , yeni iş kurma vs vs. 2 gün önce bebeğim istediği vakitte yani 39+4de dünyaya geldi. Şuan yanımda uyuyor ve ben onu izlemekten uyuyamıyorum. . Ne kadar zor yada kolay yoldan geçerseniz geçin şu duygu varya binlerce acının sıkıntının gelsin daha çok gelsin diyeceğiniz bir duygu. Ben karnındayken öldüm bittim bir sevgi tasimiyordum hatta dogdugun da sever miyim herkes gibi o annelik bende de olur mu diyordum. Gördüm ki bu sevgi için Allah affetsin ölünür. 2 gün de hissettim bunları. Hepinize sağ sağlim hayırlı doğumlar diliyorum, sonucun da iyikilerle dolu bir güzellik bekliyor sizi tadını çıkarın 😍
Tavsiyelerim !!
- Vakit varken emzirme ile ilgili her ama her detayı öğrenin , sütü arttıran , gaz yapmayan herşeyi araştırın. Emzirme ile ilgili yazılar , tutuş pozisyonları izleyin okuyun. Tüm emzirme ihtiyaçlarını karşılayin ( gümüş kapak , sağma makinası,krem ) benim şuan için kullandiklarim.
- Depend alın mutlaka bulunsun fakat sezeryan ise normal ped muhakkak alın onu oneriyolar.
-BURASİ COK ÖNEMLİ ! Sezeryan ise mutlaka ama mutlaka şal, kalın birseyler alın yanınıza. Ben 2 elbise 2 pijama takımı koydum sadece pijama takımı kullandım Kesinlikle üşümemek lazım elbiseyi hemşireler giydirtmedi . Şal vs almadigim icin kas tutuadi yaşadım nefes aldırmadı.. lütfen kalın birşeyler götürün
- YİNE ÇOK ÖNEMLİ - gaz çıkarmak ve tuvalete çıkmak için kayısı suyu ve hoşafı götürün. Verdikleri ilacı için fakat ikinci sefer verdiklerin de itiraz edin. Ben akşama kadar kayısı suyu hoşafı vs iciyordum birde onların verdiği ilacı 2 kez icince 1 gün de 15 kez ishal olarak tuvalete gittim zamanım orda geçti ve gaz sancısından öldüm. Hala yeni toparlıyorum ameliyattan daha çok zorladı beni o yüzden nasıl olsa hastaneden çıkana kadar vakit var devamlı ilaç ile gelirler ise zaman vermelerini isteyin eğer sizin içtiğiniz şeyler ise yaramaz ise ilacı içersiniz.
- Bebeginizi ilk günler sütünüz gelmese dahi devamlı emzirin pes etmeyin mutlaka gelecek ben inatla savaşıyorum illa mama verilmesi gerekirse ki ben dün 2 defa vermek zorunda kaldım ŞIRINGA ile bebek göğüste iken hafif hafif sıkın. Harika bir yöntem biberon asla vermeyin ben avent aldım ama her ihtimale karşı kullanmadım.
- vee son olarak sezeryan dan asla ve asla korkmayın zaten ameliyat ani çok kötü olur iseniz psikolojik olarak sizi biraz uyutuyolar . Sonrası evet zor ama 5-6 saat suyu gelip sancı çekmiş sonra sezeryana dönmüş biri olarak söylüyorum o sancinin yanında ameliyat hiç kalır. Tabi benim acı esigim düşükmüş bir de suyum gelip sancım sonradan başladığı için zor oldu . Sezeryan sonrası bol bol yürüyüş ile 2.gece bebeğime kendim baktım😍yatmayın bol bol yürüyün. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum hepimiz çok şanslıyız bunu bilin . Allah’ım olmayan isteyen herkese nasip etsin inşallah. Allah razı olsun deseniz yeter diye düşünerek post açtım birbirimize dua edelim inşallah 🥰😍❤️