1anne1 Merhaba, umarım sonuçlarınız çok çok iyi gelir.
Araştırma hastanelerinde maalesef anlattığınız gibi durumlar olabiliyor. Asistan doktorların veya öğrencilerin öğrenebilmesi için işlemleri yaparken onlar da oluyor, soru soruyorlar vs siz o an sınav malzemesi gibi oluyorsunuz. Bir de annem söylemişti; araştırma hastanelerinde tahlil, tetkik vs fazla fazla yapılıyormuş veya bu türden uygulamalar, işte aynı mantık öğrencilerin birçok örnek görüp öğrenmesi için. Yoksa aynı doktor işlem öncesi ultrasonda bebeğin haftasına bakıp ona göre işleme karar verebilirdi… Yaşadığınız acı tecrübe için üzüldüm.
Sonuç çıktığında vereceğiniz karar sadece sizi ve eşinizi ilgilendirir gerçekten. Ben kararı ne olursa olsun herkesin saygıyı hakettiğini düşünüyorum ve asla yargılamıyorum. Sizden ricam; burada ahkam kesenleri dikkate alıp bir de o yorumlara üzülmemeniz. Herkesin farklı hayatı, farklı düşünceleri var. Bir söz var beni aklıma geldikçe sarsar: Hiçbir anne evlat acısı yaşamak istemezmiş. Evladımdan önce canımı alsın allahım dermiş. Ama engelli/özel çocuğu olan anneler çocuklarından sonra ölmek isterlermiş hep, ben ölürsem ona kim bakar hali ne olur diye. Yazarken bile içim gidiyor, gözlerim doluyor.
Testiniz sonuçlanana kadar size sabır diliyorum ve dua gönderiyorum.