Selamlar kızlar, yazmak için ilk doktor kontrolumu bekledim. Öncelikle hepiniz inşallah sağlıkla ve kolaylıkla atlatırsınız. Hamileliğim mide yanması dışında rahat geçti diyebilirim, toplam 18kg aldım ve sürekli doktordan fırça yedim fakat 20. gün itibariyle 12kg hiçbir çaba göstermeden gitti, kilonun ciddi bölümünü de ilk beş ayda almıştım. Normal doğum yapmaya engel herhangi bir durumum yoktu artık son zamanlarda her ayağa kalktığımda suyum mu gelecek heyecanı yaşıyordum ama hiç gelmedi 🤪 son doktor kontrolumde tosunum 4kgyu geçmişti ve suyu azalmıştı dolayısıyla doktorum beklemeyi riskli buldu, hastaneye gittiğimizde şimdi aniden sancım gelse de normal doğursam diye beklenti içerisindeydim ama nstde sancım 5 çıkıyordu 😂 epidural ve spinal hakkında burada çok okudum ama o esnada panik olmaktan ve sonrasında baş ağrısı ve bel ağrısı çekmekten korktum ve genel anestezi oldum. Masaya yattığımda korku ve heyecan içindeydim, kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Güm diye uyuyorsunuz her sey olup bitiyor çok ilginç bir his (daha once ameliyat olmayanlara) neyse uyandığımda feci ağrım vardı, uyandırma odasında böğürdüm baya sonra biraz açılmaya başlayınca yukarı götürdüler ama kafa trilyon, çok net hatırlayamıyorum malesef. Daha once sağlıklı bir oğlum olduğunu söyledikleri için rahattım ama gözüm kapıdaydı, benden hemen sonra tosuncuğumu getirdiler. Allahım isteyen herkese nasip etsin hala gözlerim doluyor. Hemen emzirdim hemşirelerin yardımıyla. Kızlar muhakkak gümüş kapak alın bende lansinoh krem vardı malesef hiçbir işe yaramadı çok kötü çatladı göğüs uçlarım, her aldığında bağırtacak kadar kötü oldu, tabiki dişimi sıkıp emzirdim ama kimsenin o acıyı yaşamasını istemem. Yanıma bir paket depend almistim ilk gün bir sey giydirmiyorlar, altıma hastanenin gazlı bez tipi pedlerinden ve hasta altı örtüsü koyuyorlardı, varis çoraplarımı hastaneden çıkana kadar hiç çıkartmadılar o epey rahatsız etti beni. Hemşireler gelip kanama kontrolu yapıyorlar ayrıca karnınıza bastırıyorlar ki aman yarabbi.. saniyelik bir acı ama çok kötü ben hemşirenin elini tutup nolur yapma dedim ikincide, bana sürekli kalçanı indir kaldır ve bacaklarını hareket ettir dediler, öyle de yaptım faydasını gördüm, kalkmasanız bile muhakkak yatağın içinde hareket edin. Evet ağrılı bir süreç ama uzun sürmüyor ve her seye değer 💙 ilk ayağa kalktığımda bir daha yürüyemicem hrlde dedim bir adım atıp geri döndüm 😅 yanma gibi bir his iç dikişlerde sanki acı biber sürülmüş gibi oluyor, en kötüsü ilk kalkma onu hallederseniz gerisi çorap söküğü gibi geliyor, kalkın yürüyün ve hareketli olun çünkü çok daha hızlı iyileşiyorsunuz bu şekilde. İlk üç gün kadar çişim geldiğini hissetmiyordum o yüzden iki saatte bir tuvalete oturup bekliyordum, sağolsunlar sondayı baygınken taktılar, çıkartılırken de acımadı ama hoş bir his olduğunu söyleyemem. Gaz ve büyük tuvalet en önemlisi, bana gliserinli bir fitil yapıldı, zaten o fitilden sonra hareketleniyor insan tuvalete doğru ister istemez 🤣🤣 eğer tuvalete çıkamazsanız isteyin. Voltaren iğne yaptılar ağrı kesici olarak, çok yardımcı oluyor ayaklanmanız için. Hastaneden çıkmadan önce beni yıkadılar, yanınıza şampuan alabilirsiniz eğer hastanenin böyle bir uygulaması varsa ki müthiş rahatlatıcı oldu, normal bandımı banyodan sonra söktüler yaramı kontrol edip üzerine uhulaşan bir ilaç sıktılar ve su geçirmeyen bant taktılar, bandı üç gün sonra çıkarttım 20. Gündeyim o uhu gibi madde hala duruyor çok sağlam bir şeymiş, bu arada yıkandıktan sonra ameliyat yerini fön makinesiyle çok iyi bir şekilde kurutuyorum başka bir şey yapmıyorum pansuman vs gibi. Bebek için dünya kadar kıyafet almistim bir hastane çıkışı dışında hiçbir şey kullanmadım çünkü hastanede kendi kıyafetlerini giydiriyorlardı. Bebek bezi de aynı şekilde bir tane bile kullanmadım. Ama tabi bunları hastaneye sormak lazım ben sormamistim bosuna tasimisim. Emzirme yastığı almayın hiç hem kocaman hem de ameliyat yerine çok baskı yapıyor ilk bir hafta kullanamadım. Hastaneden çıkarken depend giydim evde de giymeye devam ettim iki gün kadar pratik oldu bana. Her gün daha iyi oluyorsunuz, hiç korkmayın sezeryan olmanız gerekirse. Happy kids yükledim ama daha kısmet olmadı girmek 😂😂 hepinize kolaylıklar diliyorum, sevgiler!!