Qubiss Hollanda’da ebeler var tüm doğum boyunca onlar bakıyor doğuma hastaneye gittiğinde şansına hangi doktor çıkarsa o doğurtuyor 9 haftalıkken ilk ultrason yapıyorlar sağlığı yerinde diye bilgilendiriyorlar sonra 10. Haftada konuşmaya çağırıyorlar işte aileniz de şu hastalık var mı nipt testi istiyor musunuz falan diye soruyorlar 12 haftalıkken ikinci ultrasonla ikili testi yapıyorlar herşeyi söylüyorlar sonra 20 haftalık olunca hastaneye gönderiyorlar ayrıntılı ultrason ve cinsiyeti söylüyorlar ama cinsiyeti önceden öğrenmek istersen belli bir miktar ödeyip 15 haftalıkken de öğrenebiliyorsun ayrıntılıdan sonra 36 haftaya kadar ayda bir kontrole çağırıyorlar kalbini dinleyip gönderiyorlar 36 haftada son ultrason oluyor kanala girmiş mi diye bakıyorlar sonra hastaneye gidip nst ye girip geliyorsun doğum başlayınca da 3 dakika da bire düşmeden sancın asla gelmiyorlar arayıp üç dakika da bire düştü dediğinde eve geliyor ebelerden biri çatı muayenesi yapıyor 3 cm’den sonra istersen hastaneye gidelim diyor hazırlanıp gidiyorsun o da seninle geliyor doktora teslim edip gidiyor sonrası hastanede hangi doktora denk gelirsen ben ilk bebeğimde 24 saat sancı 2 saat aralıksız ıkınmadan sonra zorunlu sezaryen oldum ikinci bebeğime hamileyim şuan ve 36 haftadan sonra direk hastane ilgilenecekmiş sezaryen veya normal doğuma karar vereceklermiş bir de bende tansiyon olduğu için onlar bakacakmış bana ilk oğlumda sistem çok saçma geldi keşke Türkiye’de olsam dedim sonra oğlum doğdu aslında ne kadar güzel yapıyorlar dedim çünkü Türkiye’de her şeyi diyor doktorlar insanı korkutuyor ama burda çok fazla bebeği göremediğin için her gittiğinde kalbini duyduğun için için rahat oluyor sakin bir hamilelik geçiriyorsun doğum yapınca iyi ki burda yapmışım diyeceksin bak bu günü unutma