Melekmirac kuzum spinal anestezi alacaksan mümkün olduğu kadar ilk bir kaç saat başını hareket ettirmemeye çalış, benim ikinci sezeryanımda 10 gün baş ağrım olmuşu. İlk ayağa kalktığında biraz zorlanacaksın fakat giyindikten sonra ben sıkmayan bir kilotlu çorabı korse gibi kesip giydim, böylece karnım sarkmadı ve daha az acı hissettim. Bol bol sade nescafe al yanına anesteziyi atmanda yardımcı olacak sana. Bitter çikolata da aynı şekilde. Odaya gelince ayaklarına çorap giydirsinler mutlaka, sıcak tut ayaklarını gazını kolay çıkarırsın. Kendini zorlamadan mümkün olduğunca yürü. Her fırsatını bulduğunda yürü odanın içinde. Acıktığın zaman yulaflı bisküvi ve kaysı suyu içebilirsin ikisi de tuvalete çıkmanı kolaylaştırıyor. Bebeğini ilk andan itibaren sürekli emzir. Sütün gelse de gelmese de. Bebeğin memeyi tutmakta zorlanabilir ama sen pes etme. Emdikçe sütün çoğalacak. Göğüs pompası alabilirsin sütün geldikten sonra bi süre göğüslerinde birikecek bebeğin küçük ve güçsüz olduğu için tüm sütü ememeyecek. Kalan sütü sağıp süt sağma poşetlerine koyup buzlukta 6 ay saklayabiliyorsun, zorda kaldığında çıkarır verirsin. Bu arada gelen ilk süt sarı oluyor ve kolostrum deniyor ona bebeğinin bağışıklığı ve sarılık olmaması açısından çok önemli. Aklıma gelen bunlar, sağlıkla gelsin bebeğin 😊