• Beslenme Öneri
  • Hamileliğinizde nasıl beslendiniz ve nelere dikkat ettiniz 🦋

Merhabalar herkese, ben bir düşükten sonra tekrar gebeyim 🙏🏼 Ve şuan iki kat daha evhamlıyım. Önerilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🥰

ElifAygulUzun merhaba☺️ Ben kahvaltıda yumurta peynir domates zeytin salatalık tarzı saglıklı şeyler tüketiyorum cok canım isterse tam tahıllı ekmek yiyorum bir dilim. Ara ögünlerim oluyor ceviz fındık badem ve süt veya taze meyve. Akşamlarıda et tavuk balık ve salata bazen makarna ve pilav ama bir kaşık falandır şuan 16+4üm ve bir kilo almısım🙈

1. Haftadayim ceviz fındık vs yiyemiyorum tiksiniyorum. Süt de içemiyorum çok üzülüyorum bu yüzden. İştahım çok azaldı bazen de canım istese de içim almiyo. Bulantılarım başlarda nerdeyse hiç yoktu şimdi arttı iki haftadır. Bulantılarım azalınca yiycem hepsinden diye motive ediyorum kendimi 🙁😢

ElifAygulUzun Merhaba
      Sabahları peynir zeytin bir tatlı kaşığını geçmeyecek ev reçeli (okuduğum kitaplardan öğrendim buna izin var) az tam buğday ekmeği domates vs
      öğleye kadar az kuruyemiş taze meyve
      öğlen sağlıksız olmayacak herhangi bir yemek aşırı yağlı olmayan yani çalıştığım için
      akşamları çorba yanına sebze yada et yemeği
      bazen salata
      Zaten tatlı ile çok aram yok

1. haftamdayım 12 ye kadar kilo almadım hatta verdim
        tabiki illa ki alınacak ama aşırı yemekten değil bebek geliştiği için almalıyız
        bu kadar haftada 4. Kitabımı okuyorum ve hamile olduğumuz için almamız gereken ekstra kalori sadece 300 🤭
        Dolayısıyla ben normalde nasıl besleniyorduysam o şekilde devam
        Sadece artırmak gerekenler oluyor balık gibi yani haftada 1 yiyosan 3 e çıkarmak gibi
        onu da yapamadığımda zaten omega3 kullanıyorum takviye olarak
        umarım yardımcı olabildim🌸

TeacherrMom ben 20aya kadar hiç bişi yiyemedm Sadece limon suyuna ekmek banıyordum 🤣kiloda alamadm üzülmeyin hiç bişi olmuyor bebek besleniyor bir sekilde ☺️

TeacherrMom hiç korkma ben de senin gibiydim
      süt kokuyordu en sevdiğim şeyleri gözüm görmüyordu
      şu an 15 teyim hafif hafif azalıyor
      bastırmak amacı ile yanına besleyici ürünlerle patates haşlaması yiyebilirsin
      ben de yanma çok