Evettt bende kavuştum çok şükür miniğime🥰🙏🏻
öncelikle baştan belirtmek isterim en ince detayına kadar anlatacağım.
Tüm detayları yazacağım çünkü sizler için her detayın ne kadar önemli olduğunu biliyorum.
yazım 3 aşamadan oluşacak
1-hamilelik öncesi ve hamilelik süreci
2-spinal sezeryan Ameliyatı( Tüm detaylar)
3-Ameliyat sonrası ve tavsiyeler
belki hikayem sizlere bir yol olur 🙏🏻 istediğiniz kısmı okuyabilirsiniz 🙏🏻🥰
🌸İlk olarak hamilelik öncesi ve hamilelik sürecimden bahsetmek istiyorum
Eşimle üniversitede tanıştık 9yıldır birlikteyiz, 1 yıllık evliydik adetim çok düzensizdi ve bir kadın doğum uzmanına gittim ve merhaba POLİKİSTİK OVER🤦🏻♀️ Doktor çok fazla olmadığını ,çatlayamayan çok fazla yumurtam olduğunu söyledi doğum kontrol hapına başlayabiliriz dedi. Hamile kalmak istediğin zaman gel folik asite başlayalım 6ay olmazsa gel çatlatma iğnesi yapalım dedi ve ben o anda kendi kendime başladım asla hamile kalamayacağım diye düşünmeye sonra biraz araştırdım kilo vererek bu hastalıktan kurtulabilirmişim 168 boyunda 86kiloydum hemen diyetisyenden randevu aldım ve başladım diyete 6ayda 12kg verdim tekrar doktora gittim hem muayene oldum hemde ben artık hamile kalmak istiyorum folik aside başlayalım dedim doktor inanamadı polikistik overim inanılmaz azalmış kilo vermek işe yaramıştı🥰🙏🏻🙈 doktora gitmeden 1-2 ay öncede eşimle artık akışına bırakmıştık deneyelim en azından ne zaman olacağı belli olmaz belkide 1 yıl sonra olacak belki olmayacak derken ilk denemede hamile kalmışım meğer 🙈 hemde 6haftalık ben meğer doktor kontrolüne gittiğimde 2haftalık hamileymişim biz şok 🙏🏻🥰 17.haftaya kadar su içsem kustum 3kg verdim serumla beslendim çok zordu tuvaletin kapısınsa yattım günlerce daha sonra doğum yapana kadar 9ay ara ara kustum bulantım hergün oldu diyebilirim tek zorluğu buydu onun dışında hiç zorluk çekmedim çok rahat bir hamilelikti hiç ağırlık falan hissetmedim sanki hamile değildim , Hiç dikkat etmedim merdivenleri bile 9.aya kadar 2şer 2şer çıktım ,uzanma dediler uzandım, koşma dediler koştum çok aktif bir hamilelikti 🙏🏻🙈💜gelelim 2.kısma🙈
🌸Spinal sezeryan (23.07.2020)
çoook korkuyordum herkes bebeğine odaklan diyordu ben korku dışında hiçbir şey hissedemiyordum normal doğumdan çok korkuyordum çatı muayenesi bile yaptıramadım ama sezeryandan da çok korkuyordum hatta doktorum en sonunda artık e yapmasaydın madem ,o çocuk bir şekilde çıkacak dedi kızdı bana. sonunda sezeryan için gün almıştık 😑🙈
planlı bir sezeryandı sabah 8de hastanedeydim Acıbadem hastanesinde oldu doğumum ,odaya gittik falan 8.30da odaya hemşireler doldu biri üzerini çıkart diyor ,biri sorular soruyor ,biri tansiyonumu ölçüyor ,diğeri üzerime önlük giydiriyor ,diğeri damar yolu açıyor ,allahım resmen kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum. Durunnn ben yapamıycam diyorum ama dinleyen kim 😂 neyse ameliyathaneye geldik beni hemen yataktan diğer ameliyat masasına aldılar oturdum hemen yanda merdiven var 2 basamaklı ayakalrımı oraya koydum anestezi uzmanı iyice eğilmemi istedi kucağıma bi yastık verdi ne dese yaptım ama o arada allahım sen yardım et diyorum sürekli , Anestezi uzmanı önce gireceği yeri eliyle kontrol etti sonra tamam şimdi uyuşturacağım dedi minicik bir iğne yaptı 0 acı daha sonra spinali yapmaya başladı inanın damar yolu açmak 10 kat daha fazla acı veriyor hiç acımadı gerçekten hemen bacaklarımda bi sıcaklık allah yanıyorum , yatırdılar beni sondayı takarken bi sızlama hissettim ben hissediyorum diyorum canım yanıyor diyorum ,durun yemin ederim hissediyorum diyorum titremeye başladım anestezi uzamanıda gülüyor merak etme birazdan titreme falan kalmayacak diyor , sonra doktorum geldi dalga geçiyor benimle ne kadar çok korktuğumu falan anlatıyor herkese🤦🏻♀️ İçimden küfrediyorum ama bişeyde diyemiyorum 10snsonra beni kesecek sonuçta 😂 Ben hissediyorum derken beni çoktan kesmiş bile, anestezi uzmanı başımdan ayrılmadı 2de Yardımcısı genç hemşireler başımda sürekli anestezi uzm. Sırayla herşeyi anlattı şimdi çekiştirmeler hissedeceksin , şimdi bi sarsılma olacak dedi o anda inanılmaz baygınlık hissi geldi ben gidiyorum kötüyüm gittim ben derken hemen oksijen verdiler sakinleştim daha sonra şimdi bi baskı hissedeceksin dedi evett bebeğin geliyor dedi telefonundan saate baktı ve bi ağlama saat 09:14:34 allahımmmmm o nasıl güzel bir sess ölüyorum hemen hızlıca bebeğimi temizleyip göğsüme veriler offf misss nasıl güzel allahım isteyen herkese nasip etsin o an herşeyi unuttum🙈🙈sonra bebeğimi götürdüler, kordon kanı istemiştim onları yaptılar dikişlerim falan yapılırken bir bulantı ölüyorum hemen bi iğne veriler geçti bu arada Ben ameliyat boyunca kendimi çok kastım ve inanılmaz titredim sürekli ve anesteziden sanırım sol omzum ameliyatta ağrıdan koptu resmen öldüm hemşire kızlar omzuma hep masaj yaptılar sağ olsunlar🙏🏻 Neyse benim işlemimde 20dk sürdü beni dinlenme bölümüne aldılar inanılmaz iyiyim çok titremiştim üşüdümde, üzerimi örttüler, örtünen altından sıcak hava verdiler ohhh inanılmaz iyi geldi 🙏🏻 Bu arada ben ameliyathaneye telefonla girdim 🙈 dinlenme odasında (dinlenme odası ameliyathanenin içinde) eşimi aradım grubumuza ameliyathaneden foto falan attım herkes şok 😂 bebeği görmesek daha ameliyat başlamadı sanacağız dediler. Daha sonra odaya çıktık herşey çok iyi gidiyor🥰🙏🏻 Gelelim ameliyat sonrasına 🙂
🌸 ameliyat sonrası
odaya geldim hemen bebeğimide getirdiler allahım simsiyah saçlı pamuk kızım benimmmm nasıl güzel miniğim🥰🙏🏻
hemşireler geldi işte o karna bastırma anı en korktuğum eyvah dedim 2 hemşire geldi onlar ameliyattada yanımdalardı pedimi değiştirdiler üzerime geceliğimi giydirdiler kanamamı kontrol ettiler , kanama kontrolü evet biraz acılı ama saniyelik birşey rahim kendini toparlasın diye sürekli serum veriliyor ve kanamam normal mi diye karnıma biraz bastırdılar acıdı evet ama dayanılmayacak birşey değildi 🙈 sonra beni ayağa kaldırmak için geldiler yaklaşık 4 saat sonra ilk olarak yatakta oturdum karşıya bak yere bakma dediler dediklerini yaptım hiç başım dönmedi biraz zordu ilk kalkış ama beklediğimden çok daha kolaydı ,biraz yürüdük hemşirede elinde sonda torbasını taşıyor bi baktım ben şoook bu benden mi çıktı dedim bu kadar 😂 o kadar çok serum verdiler ki hepsi çiş olarak geri döndü tabi ben farkında bile değilim ,sonda çok rahatmış valla tekrar yattım Yatağa sondayı çıkardı hemşire ve gittiler evet bundan sonra artık sondam yoktu ve sürekli çişim geliyordu ve sürekli tuvalete gitmek için kalkmak zorunda kalıyordum 🙈 ama çok da zor gelmedi bana.
🌸Gelelim tavsiyelere
1- spinal yapılırken sakın kendinizi kasmayın hiç acımıyor.
2-mutlaka yanınızda gecelik götürün ilk gün pijama altı giy çıkar pek mümkün olmuyor yada eziyet olur gecelik çok rahat.
3-mutlaka depend alın mutlaka mükemmel rahatlık kilot gibi giyiyorsun kanaman taşmıyor rahatsın geceliğin altından giy yandan yırt at ben 3 gün kullandım 13tane falan gitti sanırım .
4- gaz çıkarana kadar yemekler iğrençti yağsız tuzsuz çorbalar ve kompostolar bu yiyeceklerden hemen kurtulmak için bol yürüyüş yapın ki hemen tuvalete çıkın 🙏🏻🙏🏻
6-yanımızda minik bir Su ısıtıcı götürün ve bol nescafe(narkozu atmak için)
7-küçük bir kap götürün bebeğin altını Pamukla sildim ben ve o kabın İçine ılık su yaptım pamuğu onda ıslattım.
Bugün 20.günüm hala ufak tefek ağrılarım oluyor ama artık yok denecek kadar az Sezeryandan kesinlikle korkmayın hiçte korkulacak birşeyi yokmuş çok abartılıyor boşuna korkmuşum yine olsa yine yaparım .
şimdiden herkese bol şans bebeklerinizi sağ salim alın kucaklarınıza inşallah🥰🙏🏻🌸
çok uzun oldu biliyorum daha tüm detayları yazsam inanın bunun 10katı olurdu hakkınızı helal edin 🙏🏻🥰
varsa sorusu olan seve seve yanıtlarım 🌸