Merhaba güzel anneler hikayeme başlıyorum. 7 ağustos cumartesi günü kaynanam ben ve eşim evimi temizlemeye geldik diğer günde düzce den annem gelicek ti biraz da o geldiğinde temiz olsun diye sildik süpürdük halıları falan serdik evde baya yoruldum haraket halindeyken sonra lavaboya gittiğimde çok az pembemsi bir akıntı gördüm hemen kaynanama söyledimmoda nişanın gelmiş kızım biraz bekleyelim dedi sonra kaynanamlara gittik eşimle birlikte orda biraz ağrılarım sancılarım başladı ama hafifti zorlamadı fazla sonra iç çamaşırımda ıslaklık hissettim sızıntı şeklinde akşam saat 9 gibi hastaneye gittik 2 cm açıklığın var dedi ve eve gönderdi daha su kesem açılmamış eve geldik sancılarım sıklaştı her 5 dk da bir belime vuran ağrılar oturarak veya yatarak karşılamak mümkün değil ayağa kalkıyordum yürüyordum o şekilde karşıladım gece 3 gibi dayanamadım ve tekrardan gittik açıklığım yine aynıydı nst de sancımda çıkmıyordu sabah 9 gibi gel dediler eve geri geldik tabi sancılar hiç bir şekilde geçmiyor her 5 dk da 1 dk süren ağrılar vuruyordu saat 11 e kadar evde bekledim sancı çektim hastaneye gittim tekrar baktılar ve 4 cm yatış yapıcaz dediler ben tabi doğumhanedeyim bir tek ebe var yanımda üstümü değiştirdiler önlük giydirdiler sonra koluma damar yolu açıp suni sancı vermeye başladılar ağrılar artık dayanılmıcak hale geldi doğumhanede yürüyüp duruyordum çömeliyordum o şekilde karşılıyordum nst ye bağladı ve yatarak çok zor ağrı çekmek beni kaldırın yürümek istiyorum dedim 10 dk daha dayan dedi ve kalktım açıklıpa baktı güzel ilerliyor dedi ve 2. Suni sancıyı taktı eğer ıkınma hissi gelirse söyle dedi tamam ddim sat 12.45 gibi büyük tuvaletim geldi didm ebeye ve hemen çatala alıp doktora haber verdi onlar ıkın dediğinde ıkınmaya başladım tabi ilk olduğu için acemlik vardı briaz zorlandım doktor ıkınmayı kesme dediğinde kesmemek lazım çünkü bebeğin kafası geri gidiyor başını gördüklerinde derin nefes al ve ıkın dedi doktorum ebede karnımdan bastırdj ve yavrum yağ gibi çıktı karnımdan 13.05 te doğdu hemen verdiler kokladım ve dikişlerimi atmaya başladı doktorum eşide bebekten gemen sonra çıktı zorlanmadım hiç dikişler hissediliyor ama dayanılmıcaj bir acı asla değil hiç yırtığım falan olmamış çok az dikişimin olduğunu söylediler ve odama aldılar ilk tjvalete çıkmada zorlanmadım acı veya ağrı olmadı sadece haraket ederken zorlandım akşam da 21.00 da taburcu oldum hastanede kalmadım. Çıkmadan son kez baktı ultrasonla ve alttan muayene etti içimde bişey varmı kalmışmı diye kalmadı dedi ilaç verdi pansuman yaptu ve evime geldim sonunda bügün daha 3 günlük oldu bebeğim ama rahat şekilde onunla ilgilenip işlerimi yapabiliyorum normal doğum yapabilen herkes normal yapsın sezeryana yönelmeyin korkup ta gerçekten Allah sabrını veriyor ve yardım ediyor asla korkmayın bol bol dua edin ben hepinize ettim doğumda♥️♥️♥️
Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım