Aysn6767 Busra4122 eğer vajinal bir rahatsızlığınız yoksa ve ilişkiye girmekte zorlanıyor ve ilişki olmuyorsa kaygı duyuyorsanız vajinusmus var diyebilirsiniz muayneden öncede… Burcu5106 vajinusmuslu iseniz bu durumda nasıl gebe kaldınız ? Vajinusmus demeniz icin vcinsel birlikteliğin olmaması lazım.
Sevmmmm Burcu5106 merhaba ben de yaklaşık üç hafta kadar ilişkiye girememistim hemen doktora gittim parmak odevlendirme verdi kendi kendime astım onu bir iki hafta icinde. O dönem araştırdım tabi yıllardır yapamayanlar varmış meğer o arada bir yazi okumuştum kadın vajinismusu asamamis bir türlü çocuk da istemişler tam olarak nasil olduğunu anlamadığım bir şekilde adam giriş kısmından boşalmış ve kadın hamile kalıp doğurmuş
Hanifee1273 Burcu5106 ben 🙋🏻♀️ 38+4 . Çok zor dönem geçirdim çok araştırma yaptım sabah akşam araştırdım uygulamaları yaptım psikolojik olarak da eşim çok destek oldu .
Nazzeda Busra4122 Vajinismus kesinlikle ilişkiye girememe durumudur diye biliyorum yani doğal olarak ilişkiye girmeden hamile kalamazsınız eğer sorununuz buysa. Bir doktora danışmanızı öneririm büyük ihtimal kas gevşetici ilaçlar önerir bu hastalıkta herşey kafada bitiyor ben yaşamadım ama araştırma fırsatım olmuştu daha önce
Busra4122 Nazzeda onun dozları varmış kimisi hiç giremezmiş kimisininki daha hafif olur girebilirmiş . Ne kadar ileri olduğunu sormak istemiştim sadece
Busra4122 Nazzeda bir de kişi vajinumus olduğunu kendi mi anlıyor yoksa muayenede mı çıkıyor onu merak ettim
N1ccn Nazzeda vajinusmus olupta hamile kalınabilir. Hamile kalmak için ilişkiye girmek şart değil, bende vajinusmusum ve hamileyim 🤓
DenizKokusu Bende de vardı ama atlattım öyle hamile kaldım Siz vajinismus iken nasıl hamile kaldınız acaba
Burcu5106 DenizKokusu bende tedavisini oldum ama yüzde yüz değil ilişki sırasında hala kendimi kasıyorum ve özel gittiğim doktorlar normal doğum yapamazsın dedi devlet yaparsın dedi anlam veremedim sıx nasıl dogum yaptınız normalmi sezeryanmi
N1ccn Aysn6767 vajina üzerine spermin gelmesi yeterli hamile kalmak icin, sonuçta bizler adet oluyoruZ , ve orası sandıgımız gibi tamamen kapalı değil , oradan adet akıyor, ve haliyle spermde geçebiliyor.
AnneOluyorum35 Vajinismusum ve hamileyim.Doğru pozisyonu bulmak gerekiyor vajinismusta olsak bazı pozisyonlar istemsiz kasılmalarımızı azaltıyor. Bayanın üstte olduğu pozisyon biraz daha rahat olabiliyor bu rahatsızlık için. 34 haftalık hamileyim 1 buçuk yıl deneme sonrası hamile kalabildim. Hala alttan muayene olamıyorum doktora bacaklarımı dahi açamıyorum.istemsiz olan bisey.kilitlenip kalıyorum sanki.Ama ilişki esnasında hala çok rahat olamasamda çok şükür bebeğim oldu 🙏🏻
Burcu5106 AnneOluyorum35 çok şükür bende aynıyım doktor alttan bakmadi hiç ama 33+3 günlük hamileyim normal doğum diyor doktor ama ben kasılan insanim nasıl olcak bilmiyorum devlete gidiyorum sizin doğum nasıl diyorlar acaba
N1ccn Burcu5106 şuan normal görünüyor. Ama vajinusmus la doğumun pozisyonyonun bi alakası yokmuş doktora bunu bi kaç kere sordum. Sadece allttan muayneye müsade etmessem, normal doğum biraz zorlaşır dedi doktor
Burcu5106 Sevmmmm bende evliliğimin 8. Günü anladım vajinismus oldugumu ama eşimin işi nedeniyle 5 ay bekledik sonra detavi oldum o ay içinde hamile kaldım çok şükür ama inanın çok zor durum Rabbim kimseye yaşatmasin şimdide doğum nasıl olcak korkusu başladı bende özele gittiklerini normal olmaz bebek ölür diyor devlet normal denetcex diyor
Burcu5106 DenizKokusu banada öle geliyor ama doktor normal denettircekmiş acıda çekmek istemiyorum ama hayırlısı olsun artık
DenizKokusu Burcu5106 Ben doktora vajinismus geçmişim olduğunu söylediğimde hiç normal denemeyelim o zaman zor olur dedi Ama ben zaten en başında sezeryan istediğimi söylemiştim