lavn Merhaba,
Öncelikle şekil bozuklukları tek tip değil rahimde. Çok farklı türleri var. Bazıları hamile kalmaya bile engelken bazıları bebeğin gelişimine engel oluyor. Bazıları düşükle sonuçlanmasına neden oluyor.
Bazı durumlarda rahim kalp şeklini alıyor bazı durumlarda çift rahim şeklinde olduğundan alınması gerekiyor eşinin kaldı ki çift rahim olayı bile kendi içinde ayrılıyor.
Perinataloji uzmanına gidip öncelikle sizinki hangisine giriyor bir bakın ona göre hareket edin.
Bebek haftası ile uyumlu olmayabilir ama bunun nedeni rahim olmak zorunda değil.
Benim mesela çift rahmim var ama biri kör sonlanmis şekil bozukluğu olarak geçiyor kalbe evrilmis görüntüsü şuan gebeliğimin 25.haftasi doldu ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür ne kanamam oldu ne yatarak geçirmek zorunda kaldim. Ama ben gebelikten önce biliyordum bu durumu. Hatta evlenmeden önce bir şekilde ortaya çıkmıştı ve doktorlar o kadar çok şey söyleyip korkutmustu ki deli gibi ağladığımi hatırlıyorum.
Uzun oldu biraz farkındayım ama burada okuduğunuz şeyler sadece sizi korkutur kafanızda hep şüphe oluşur. Ya da içiniz rahatlar çok rahat davranırsiniz ama sizin hareket kısıtlamasina gitmeniz gerekiyordur.
Biz sizi rahim yapınız hangi türe giriyor bilmediğimiz için yanlış yönlendiririz maalesef. Siz zaman kaybetmeden ilinizde bir perinatalogdan randevu alıp ona gidin lütfen.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Allah 🤍