Allah herkese burda doğum hikayesini yazmayı nasip etsin 😊sıra ben de🥰
Bir oğlum var bir kızım da oldu tam olduk 😊
Çok güzel bir gebelik yaşadım. Ne mide bulantısı ne tiksinme hiçbir şey yaşamadım. Hareketleri olmasa hamile olduğumu unutuyordum. Böyle güzel bir hamilelik olunca da oğlum ile çok iyi ilgilenebildim bu süreçte. Tek sorumumuz vardı kızımın kilo alımı biraz yavaşlamıştı son zamanlarda. Suyunda falan bir sıkıntı olmadığı için doktorumun da tavsiyesi ile beklemeyi tercih ettik ama kızım gelmek bilmiyordu. 38+5 de nişanım geldi doktorum muayene etti 2 cm açıklık vardı ama sancıya dair hiçbir şey yoktu. Bekledik koyulmaya ne gelen vardı ne giden 🤷♀️ o ara doktorum ile hep iletişimde idik. Salı günü yani 39+4 de normal rutin kontrole gittik. Nst de sıfır sancı, bebek de sıkıntı yoktu, açıklık 3 cm olmuştu. Doktorum da artık çarşamba günü suni sancı ile doğumu başlatalım dedi ben de tamam dedim ve çarşamba günü için anlaşıp eve geldik. Çantayı falan kontrol ettim eksik bir şeyler var mı diye, oğlumun sevdiği birkaç yemek yaptım. Saat akşam 7 gibi karnımda bir çıt sesi geldi ve benden sular boşaldı suyum geliyordu. Suyum geldikten hemen sonra 5 dk da bir sancılarım da gelmeye başladı. Hemen doktorumu aradım bir duş al hastahanede seni bekliyorum dedi. Güzelce bir duş aldım eşim de o ara oğlumu hazırlamaya koyuldu. Eşyaları arabaya yerleştirdi. Sancılarım sıklaşmaya başlamıştı 3 dk da bir geliyordu artık. Saat 8 gibi Hastahaneye vardık doktorum beni bekliyordu hemen muayene etti açıklığım 5 cm olmuştu. İlk doğumda da epidural yapmıştım tekrar epidural istedim. sancılarım sıklaşınca dayanamadım ne yalan söyleyeyim. Rahat bir doğum geçsin istedim. Beni hazırlayana kadar aneztesi doktoru geldi hemen yaptı epidurali yapıldıktan sonra o kadar rahatladım ki dünya varmış dedim😊resmen sancılar kesilmişti sadece ufak kasılma hissediyordum. Epiduralden sonra yürümeye başladım, sohbet muhabbet derken 45 dk geçmişti. Ebe açıklığı kontrol edeyim dedi. Açıklığa baktı tam açıklık var dedi hemen doktorumu arayıp beni doğumhaneye aldılar. Doktorum hemen geldi. Nedense o an biraz stres oldum nedenini bilmeden. Doktorum beni sakinleştirdi hadi kızına kavuşmaya az kaldı dedi ve ıkınmam için telkinlerde bulundu. İki ıkınmada kızımın sesini duydum o kadar güzeldi ki🥰 doğar doğmaz doktorum kapıdan eşime anneme orda bekleyenlere kızımı gösterdi ve hemen ardında da ten tene temas yaptı birkaç dakika öylece bekledik o duyguyu anlatamam sanki ilk defa tatmış gibi.Ebe kızımı aldı giydirmek için. Çok şükür kesi yoktu ama kızın gelirken çok ufak bir yırtık oluşturmuştu doktorum 3 dikiş attı. Ebe kızımı giydirdikten sonra doktor kızımı alıp abisi ile ilk buluşmasını gerçekleştirip videoya aldı o ara da hasta bakıcı beni giydirdi ve yürüyerek odama geçtim😊 Hemen kızımı emzirdim. Sütüm daha yoktu ama o ilk ağız sütü biraz olsun vardı onu çeksin istedim. Çok şükür de kızım hemen memeyi kavrayıp emmeye başladı. Sütüm daha gelmediği için mama takviyesi yaptık. Ama emzirmeye devam ediyordum hem sütüm gelsin hem de bağlanma olayı daha iyi olsun diye. Benim doğum hikayem de bu şekilde naçizane birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
1- doktorumun tavsiyesi ile 32. Haftadan sonra hurma yemeye, 35. Haftadan sonra da günde iki bardak adaçayı içmeye başladım.
2- 30. Haftadan sonra günlük 45 dk yürüyüş yaptım.
3- Son haftalarda özellikle günlük inşikak+inşirah+Meryem süresi okudum
4- Doktorum hep derdi sen hamilesin hasta değilsin diye o yüzden hamileliğim boyunca kendi işimi kendim yaptım hiç üşengeçlik yapmadım.(tabii düşük tehlikesi vs yoksa)
5- imkanı olan varsa kesinlikle epidural öneririm ilk doğumumu da epidural yaptım çok rahat geçti ve sonrasında ne bel ne de baş ağrısı yaşadım.
6- Depend bu süreçte o kadar işime yaradı ki ilk doğumumda da kullanmıştım. Hem rahat hem de diğerleri gibi terletmiyor. Benim kanamam biraz fazla olduğu için iki paket kullandım ben.
7- Sütünüz hemen gelmeyebilir o yüzden ben hastahane çantasına mama da koymuştum ve hastahanede iken şırınga ile kızıma mama takviyesi yaptık. Her ihtimale karşı mama koyun derim.
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Epidural olsun başka konuda olsun sorusu olan varsa cevaplayabilirim 🥰
Herkese güzel doğumlar diliyorum ❤️
Son olarak bu satırları bırakmak istiyorum
Meğer her şey yeniden başlarmış.
Meğer geceyle gündüz palavraymış. Hepsi şimdiymiş. O uyumayınca uyku da neymiş. Uykun gelmezmiş.
Meğer minik bir yavrunun gözlerinde kainatın sırrı gizliymiş.
Meğer kokum birine cennetmiş, sığınakmış, yuvaymış.
Meğer avuçlarım onun elleri için kılıfmış.
Meğer kollarım onun ilk eviymiş.
Meğer sesim ona müzikmiş, hikayeymiş, ninniymiş.
Meğer dualar gerçek olurmuş.
Meğer kalbim artık onun kalbiymiş.
Meğer yeryüzünde cennet varmış.
Meğer mutluluk gözyaşları varmış.
Meğer sevginin sonu yokmuş.
Hoşgeldin kızım..❤️