Liste uzun ama ben aklıma gelenleri yazayım şimdilik canım: Anne için gerekli şeyler
-Bol bol iyi emici ped👍🏻
-göğüs pedi 😊, göğüs ucu çatlak kremi, ahhh rahat sütyen en iyisi emzirme sütyeni çok rahat oluyorlar
- aslında genel olarak rahat iç çamaşırı lohusalıkta giyeceğin 4-5 tane pamuklu külot, ben onları kanamam bitince atıyordum...
-rahat terlik, lohusa kıyafeti, sabahlık, ve en önemlisi evde olması gereken sana destek olan ilgili davranan hassas olan bir anne/eş/abla/kardeş sinir edici laf sokucu görümceler Kaynanalar mümkün olduğunca uzak olsunlar 🙄
Bebiş için gerekli eşyalar:
İlk aylarda çabuk büyüseler de yinede aık sık değiştirmen gerekecek o yüzden sıkıntı çekme mutlaka al özellikle ikili takım, çıtçıtlı badi, çorap
-ateş ölçer(ben weewell in temassız olanını almayı düşünüyorum diğerlerinde klasık bi taneyle ölçmek resmen eziyetti bu sefer bebiş de rahat bende rahat olayım istiyorum)
-banyo küveti, sünger, su sıcaklığını ölçen termometre de alabilirsin, tırnak makası, tarak
-bakım seti: bebek yağı, şampuan, losyon
- bebiş havlusu
- bol bol bez tabiki😁 ilk haftalarda günde 10 tane bez tüketirdi minnak
- emzik, emzik zinciri/kutusu,
-bol bol ağız bezi, önlük, müslin bezleri(gazını çıkarırken omzuna koymak için) tülbent de olabilir
-pamuklu battaniye kustukları için 2-3 tane olsun yedek sarmalıyoruz illaki pusette ana kucağında taşısak bile 😄
- şimdilik aklıma gelen bunlardı umarım biraz faydam olmuştur 🤔